Gümrük ve Ticaret Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapmaktadır. Genel olarak alımlarda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından adayların aldığı puanı baz almaktadır. Alım ilanları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olup Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulmaktadır. Geçtiğimiz gün Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının toplam 76 memur alımı yapacağını kamuoyuna duyurdu. Alımlar henüz başlamamış olup adaylar şimdiden hangi pozisyonlar için hangi memurları alacaklarını öğrenmek istemektedir. Peki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı hangi pozisyonlar için alım yapacak.

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu toplam 76 memur alımı yapacak. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak? Yayımlanan ilana göre;
Kadro KPSS Türü Kontenjan
Satış Memuru KPSSP93 9
Anbar Memuru KPSSP93 19
Veznedar KPSSP93 15
Koruma ve Güvenlik KPSSP93 10
Makine Mühendisi KPSSP3 1
İnşaat Mühendisi KPSSP3 2
Elektrik Mühendisi KPSSP3 1
Harita Mühendisi KPSSP3 1
Tekniker KPSSP93 1
Kimyager KPSSP3 6
Şoför KPSS94 6
Şoför KPSS94 5

Yukarıda Gümrük ve Ticaret Bakanlığının hangi kadrolar için memur alımı yapılacağı belirtilmiştir. Bilmeyenler için KPSS puan türlerini açıklayalım.

KPSSP94: Lise Mezunu
KPSSP93: Ön Lisans Mezunu
KPSSP3: Lisans Mezunu

Önlisans ve Lise mezunlarının KPSS puan türlerinin sonlarında değişen 94 ve 93 sayıları adayların doğum tarihi değildir. Bazı adaylar doğum tarihi olduğunu düşünmekte olup bu ibarenin yanlış olduğunu belirtmek gerekmektedir. Başvurular henüz başlamamış olup 1 Şubat 2017 tarihinde başlayacak ve 10 Şubat 2017 tarihinde sona erecek. Başvuru yapmak ve ilan detaylarını görmek isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim