Ülkemizin önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı aralıklarla açık pozisyonlar için memur ve personel alımları gerçekleştirmekte olup ilanlarını hazırlayarak resmi internet sitesi ya da Devlet Personel Başkanlığı üzerinden duyurmaktadır. Yeni duyurulan ilan ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının bin 750 (1750) memur alımı yapılacağı öğrenildi.

Peki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı hangi pozisyonlar için bin 750 memur alımı yapıyor ve 1750 memur alımının kadrolara göre dağılımı nedir? Tüm detayları aranan şartlara, kimlerin başvuru yapabileceğini İşin Olsa ekibi olarak sizlere açıklıyoruz.

ALINACAK OLAN POZİSYONLAR NELERDİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bin 750 memur alımı gerçekleştirmektedir. Peki alınacak olan pozisyonlar nelerdir? Buna göre 1250 Muhafaza Memuru, 100 Muayene memuru, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri ne 244 Büro Personeli, Ticaret İl Müdürlüklerine 106 Büro Personeli ve Döner Sermaye için 30 Büro Personeli alımı olmak üzere toplam bin 750 memur alınacağı öğrenildi. Peki kimler başvuru yapabilir ve Gümrük Bakanlığının ilanına nasıl başvuru yapılır?

ARANAN ŞARTLAR ve BAŞVURU DETAYLARI NEDİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bin 750 memur alımı yukarıdaki kadrolar için yapılacaktır. Buna göre adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak ve 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranıyor fakat bu şartlardan hariç olmak üzere pozisyonlara göre özel şartlar da aranıyor. Bunun için adayların resmi ilanı incelemesi gerekmektedir. Başvurular Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden 1 Haziran 2018 tarihine kadar yapılmaktadır. Aşağı bölüme resmi ilanı paylaşıyoruz.

RESMİ İLAN BURADA

Editör: TE Bilisim