Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan memur alımı geçtiğimiz hafta kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığının duyurular bölümü aracılığı ile ilan edildi. Buna göre farklı pozisyonlar için Gümrük ve Ticaret Bakanlığının toplam 425 kişilik memur ve personel alımı yapacağı öğrenildi. Peki başvurular nasıl yapılır?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 425 kişilik memur ve personel alımına ilişkin tüm detayları sizlere bu içerik aracılığı ile paylaşacağımız gibi yine başvuruların nasıl yapılacağı hakkında da tüm bilgileri veriyoruz.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı toplam 425 memur alımı yapacak. Peki alınacak pozisyonlar nelerdir.

300 kişi - Muhafaza Memuru
50 kişi - Memur
25 kişi - Avukat
50 kişi - Tüketici Hakem Heyeti Raportörü

Yukarıda Gümrük ve Ticaret Bakanlığının hangi pozisyonlar için toplam kaç kişilik memur ve personel alımı yapacağı belirtilmiştir.

BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.
2016 yılı KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.
İlgili üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olmak

NASIL BAŞVURU YAPILIR

Yukarıda kadrolar ve başvuru şartları hakkında bilgi verilmiştir. Peki başvurular nasıl yapılır. Buna göre ''https://goo.gl/81KuiY'' öncelikle adayların bu linki takip etmesi ve karşılarına çıkan nüfus cüzdanları ile ilgili bölümü eksiksiz olarak doldurması gerekmektedir. İlgili alanlar doldurulduktan sonra adayların bir vesikalık fotoğrafını da sisteme eklemesi ve başvurusunu tamamlaması gerekmektedir.

Başvurular 5 Kasım 2017 tarihinde sona erecektir.

Editör: TE Bilisim