Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda 51 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel ve memur alımı yapacağını belirtmişti. Bu kapsamda adaylar başvurularına 27 Şubat 2019 tarihinde başlamışlardı ve başvurularda artık son günlere gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için bir kez daha detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Adaylardan hangi Şartlar Aranacak?

Genelkurmay Başkanlığı alacağı 51 memur adayından, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi genel şartlar aranır.

Özel olarak ise, Sınavın yapılacak yılın ocak ayı itibari ile 30 yaşını bitirmemiş olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşlarından disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Alımı yapılacak uzman kadroları için gerekli eğitim seviyesinde eğitimini tamamlamış olmak, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarınca Sağlık yeteneği yönetmeliğine göre sağlık kuruluşlarından memur adayı olur raporu alabilmek, ÖSYM tarafından yapılmış olan 2018 yılına ait puandan lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 veya üzeri puan almış olmak gibi de özel niteliklerin taşınması gereklidir.

51 Kişilik Kadro Dağılımı Nedir?

Genelkurmay Başkanlığı toplamda 51 kişilik boş kadro ile Uzman Pozisyonunda alım yapılacak. Buna göre alımlar farklı alanlarda gerçekleşecek. Buna göre, Uluslararası İlişkiler alanında 22, Mütercim-Tercümanlık alanında 3, Gazetecilik, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler, Basım ve Yayımcılık, Basın ve Yayın alanında 2, Maliye alanında 6, Hukuk alanında 8 ve Kamu yönetimi alanında 10 olmak üzere toplamda 51 memur alımı yapılacak.

Başvurularda Son Hafta!

Milli Savunma bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı 51 memur alımı için başvurular 27 Şubat 2019 tarihinde başlamıştı ve adaylar en geç 29 mart 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu sebeple adaylar başvurularını Milli Savunma bakanlığı resmi başvuru sistemi olan https://personeltemin.msb.gov.tr Genel Ağ adreslerinden gerçekleştireceklerdir. İlan hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim