Uzun süredir yayımlanması beklenene ilan sonunda yayımlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliği için toplamda 3 bin 200 kişilik boş kadrosu ile sözleşmeli olarak personel alacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra teşkilatındaki  personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyonlarda toplamda 3 bin 200 kişilik kadro ile alım yapacak. Adayların ilgili ilana başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 50 puan almış olmaları şarttır.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine toplamda 3 bin 200 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak alım yapacak. Buna göre, 1400 Spor uzmanı ve 1800 Antrenör alınacak. Ayrıca 1400 Spor Uzmanı pozisyonunda, 1050 Spor Eğitim Uzmanı, 98 Spor Psikoloğu, 111 Spor Fizyoterapisti, 52 Spor Beslenmecisi, 42’si Kadın ve 47’si Erkek, 89 Spor Masörü alımı yapılacak.

GİRİŞ SINAVI YAPILACAK?

Adayların ilgili pozisyonlara yerleşebilmeleri için yapılacak olan Giriş sınavına katılmaları gerekmektedir. Adayların KPSS puan sıralaması alınarak yapılacak sıralamaya göre adaylar 16 Temmuz 2018 tarihinde sözlü sınava katılacak olup, ilgili sınav 15 farklı merkezde 16 komisyon tarafından yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlgili ilana başvuru yapacak adaylardan Türk Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, SOn başvuru tarihi itibari ile 60 yaşından büyük olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasın engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliğine veya ilgili federasyon disiplin talimatına göre bir defada altı aydan fazla, değişik suçlardan toplam bir yıldan fazla veya doping suçu nedeniyle ceza almamış olmak nitelikleri ve 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türüne göre en az 50 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

İlgili ilana başvurular 18 Mayıs 2018 tarihinde başlayacak olup en geç 04 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecektir. Buna göre adaylar başvurularını son başvuru günü en geç 18:00 a kadar e-Devlet kapısı ile http://basvuru.gsb.gov.tr/ adresinden giriş yaparak, “Sözleşmeli Spor Uzmanı ve Antrenör Alımı Başvuru Formu” nu eksiksiz ve doğru bir şekilde detaylı özgeçmiş bilgilerini de yazıp doldurarak istenlen belgeler ile birlikte başvuru yapmaları gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için İlanın tam metnini inceleyebilirsiniz.

İlanın Tam Metni