Kamu kurum ve kuruluşlarının memur ve personel alımı ilanı yayımladığı günlerde Gelir İdaresi Başkanlığı da personel sınavı duyurusu yaptı. Yapılan açıklama da vergi dairesi müdürlüğü sınavı yapılacağı belirtildi.

Gelir İdaresi Başkanlığının kamuoyuna duyurduğu bildiri ile toplam 60 vergi dairesi müdürü alımı yapılacağı ve bu alım için kurumun sınav yapacağı belirtildi. Söz konusu sınavdan başarı ile ayrılan adaylar Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde vergi dairesi müdürü olarak görev yapacak.

Kimler Müracaat Edebilir

Gelir İdaresi Başkanlığının kamuoyuna duyurduğu bildiri ile toplam 60 vergi dairesi müdürü alımı yapılacağı ve bu alım için kurumun sınav yapacağı belirtildi. Peki alınacak olan vergi dairesi müdürü için adayların sahip olması gerektiği nitelikler nedir?

Dört yıl veya daha fazla süreli yüksek öğrenim mezunu olmak,
Devlet memuriyetinde en az sekiz yıl hizmeti bulunmak,
Müdür yardımcısı veya vergi dairesi müdür yardımcısı kadrosunda en az iki yıl fiilen çalışmış olmak.

Yukarıda Gelir İdaresi Başkanlığının aramış olduğu şartlar belirtilmiş olup müracaat yapacak olan adayların bu şartlara sahip olması gerekmektedir. Adayın Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve belirlenmiş olan asgari puanı almış olmak gibi şartlar aranmamaktadır. Sınav 13 Mayıs 2017 saat: 10'da Ankara'da yapılacak ve 3 Nisan 2017 ile 14 Nisan 2017 tarihlerinde alınacak.
Editör: TE Bilisim