Bir çok bakanlık ve bir çok kamu kurumu ve kamu kuruluşu memur alımı ve personel alımı yapmaktadırlar. Bu kamu kurumları devamlı olarak yeni personel alımları için ilanlar yayımlamakta ve adayların belirtilen nitelikleri taşımaları dahilinde başvuruları kabul edilmektedir. İlgili ilanlar Bakanlıkların resmi internet sitelerinde, Devlet Personel Başkanlığı üzerinde, Kurumların resmi internet sitelerinde ve İŞKUR üzerinde yayımlanakta. İşin Olsa ekibi olarak sizler için alım yapan bütün kurumları tek sayda da topladık ve bu sayfa altında bütün bilgileri sizlerle paylaşmaktayız.

7 BİN 500 MEMUR PERSONEL ALIMI YAPILIYOR?

Yukarıda da bahsini geçirdiğimiz üzere bir çok kamu kurumu bünyesine çok sayıda memur personel alımı yapmaktadır. Yaklaşık 7 bin 500 memur personel alımı yapılacak ve kamu kurumları adaylardan bazı nitelikler arayacak ve bu nitelikler doğrultusunda adaylar başvuru yapabilecek. Peki hangi kurumlar alım yapacak;

Alım yapacak kamu kurumlarını sıralayacak olursak, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Sağlık Bakanlığı, Ege Üniversitesi, Diyanet İşleri Başkanlığı, Jandarma, Çobanlar Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Mucur Belediyesi, Merkez Bankası, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kazı Başkanlıkları bünyesine 7 bin 500 kişilik kadro ile Eylül ayi için kamuya memur personel alımı yapacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Eylül ayı memur personel alım ilanına başvuru şartlarını taşıyan her aday başvuru yapabilecek. Adaylardan  bu yönde bazı genel ve bazı özel nitelikler aranmakta ve adayların bu nitelikleri taşımaları doğrultusunda başvuruları kabul edilecektir.

Buna göre adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesi uyarınca, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ( Eski Hükümlü Hariç ), Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir durumu olmamak ( engelli adaylar için hariç ) ve bunu belgelemek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak gibi nitelikler aranır.

Özel Şartlar:

Adaylardan yukarıdaki nitelikler le birlikte, Alım pozisyonuna göre belirtilen eğitim seviyesinde ( İlköğretim, Lise, Ön Lisans ve Lisans ) mezun olmuş olmak, Yaş itibari ile memurlukta belirtilen yaş aralığında olmaları gerekmektedir. 

Ayrıca adaylardna bunlar dışında Kamu Personeli Seçme Sınavı ve yabancı Dil şartı aranmaktadır. Buna göre Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları içni KPSSP3 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 55, 60 veya 70 puan almış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dİl Sınavından İngilizce dilinden süresi geçmemiş olan puana sahip olmak gibi nitelikler aranır. Ayrıca bazı kamu kurumları adaylardan KPSS şartı aramadan personel alımı yapmaktadır.

KPSS ŞARTI OLMADAN PERSONEL ALIMLARI:

Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan eylül ayı içerisinde, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Mucur Belediyesi ve Kültür ve turizm Bakanlığı kazı başkanlıkları alım yapacaktır. İlgili ilanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularını kurumların belirttiği tarih aralığında yapmak zorundadırlar. Bu doğrultuda kamu kurumları başvuru tarihlerini ve başvuru yöntemini belirtmektedir.Aşağıdaki bağlantı sayesinde ilanlara ulaşabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek yayımlanan yeni ilanlardan haberdar olabilir ve başvuru süresini kaçırmadan başvuru yapabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

7 BİN 500 MEMUR PERSONEL ALIM İLANI İÇİN TIKLA

Editör: TE Bilisim