Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE'nin ihtiyaçları doğrultusunda ciddi şekilde atamalar yapılmakta olup bu sene atamalar ne zaman yapılacak diye meraklı bekleyiş sürerken kamuoyuna geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığınca hazırlanan ilan Devlet Personel Başkanlığı sözleşmeli personel alımı bölümü üzerinden duyuruldu.

Adalet Bakanlığınca hazırlanan ilanın detaylarına bakıldığında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE'nin en az lise mezunu 6 bin 684 gardiyan alımı, infaz koruma memuru İKM alımı yapacağı öğrenildi. Peki adayların sahip olması gerektiği nitelikler nelerdir, başvuru yapmak isteyen adayların takip etmesi gerektiği adımlar nedir?

ARANACAK ŞARTLAR NELERDİR?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 6 bin 684 (6684) gardiyan ikm infaz koruma memuru alımı yapıyor. Peki aranan şartlar nelerdir? Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ile üzerinde puan almış olmak, 18 yaşından gün almış 30 yaşından gün almamış olmak, erkeklerde 170 cm kadınlarda 160 cm'den kısa olmamak, cm cinsinden boyun son iki rakamı ile kilo arasında 13'den fazla ve 17'den az fark olmamak (örneğin 170 cm olan adayın en az 57 kilo en fazla 83 kilo olması gerekir).

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Yukarıda Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE 6 bin 684 gardiyan alımı, ikm alımı, infaz koruma memuru alımında aranmakta olan şartlar verilmiştir. Bu şartlara sahip olan adaylar 11 Haziran 2018 tarihine kadar Adalet Komisyonlukları aracılığı ile müracaatlarını yapabilir. Detaylar için aşağıdaki linki takip ediniz.

MEMUR ALIMI İLANI BURADA

Editör: TE Bilisim