Adalet Bakanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere çok sayıda memur ve personel alımı yapması beklenirken sonunda müjdeli haber geçtiğimiz günlerde geldi ve ilan yayımlandı. Buna göre Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 2 bin 500 zabıt katibi ve mübaşir alımı yapıyor.

İlan Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanarak kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. En az lise mezunu zabıt katibi, mübaşir alımı yapılmaktadır. Peki bu kadrolar için alım şartları ve detaylar nedir.

ARANAN ŞARTLAR

Adalet Bakanlığının 2 bin 500 kişilik zabıt katibi ve mübaşir memuru alımında genel şartlar ve özel şartlar olmak üzere bazı nitelikler aranmaktadır. Buna göre;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
KPSS girmiş 70 ve üzeri almış olmak
En az lise mezunu olmak
Askerlik ile ilgisi olmamak ya da erteletmiş olmak
Kamu haklarından mahrum olmamak
1 Ocak 1981 ve sonrası doğumlu olmak

Yukarıda verilen genel şartlara adayların kesinlikle sahip olması gerekmektedir. Bu şartlardan hariç olmak üzere pozisyonlara göre özel şartlar da aranmaktadır.

BAŞVURULAR

Yukarıda Adalet Bakanlığının zabıt katibi ve mübaşir alımı ilanında aranacak olan şartlar hakkında bilgi verilmiştir. Peki adaylar başvurularını nasıl yapacak. Buna göre müracaatlar 25 Ekim 2017 tarihine kadar aşağıdaki link aracılığı ile yapılmaktadır.

ÖZEL ŞARTLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ
RESMİ BİLDİRİ ve BAŞVURU EKRANI BURADA