Devlet Personel Başkanlığı her geçen gün binlerce memur personel alım ilanı yayımlamaktadır. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda 140 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Başvuruların 28 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. 

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesin 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlara göre, KPSS puanı ile 100 İtfaiye eri ve 40 Zabıta memuru alımı yapacak.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Van Büyükşehir Belediyesi toplamda 140 kişlik kadro ile Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri alacak. Buna göre alımlar, Lise, Önlisan sve lisans mezunları için geçerlidir. Ayrıca Zabıta Memuru ilanına hem erkek hemde bayan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

Buna göre, Lise Mezunu 30 İtfaiye Eri, Önlisans mezunu 40 İtfaiye Eri ve Lisans mezunu 30 İtfaiye eri olmak üzere 100 itfaiye eri alacak. Zabıta Memuru pozisyonu için ise, 40 kişilik kadro ile 20 Lisans mezunu ve 20 Önlisans mezunu alınacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu ilana başvular 28 mayıs 2018 tarihinde başlamıştı.Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar için başvurularda son güne gelindi. Adaylar en geç 15 haziran 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü en geç 17:00 a kadar Van Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan hem genel hemde özel nitelikler aranmakta olup, genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve yapılacak Güvenlik soruşturmasından olumu sonuç alabilmeleri gerekmektedir.

Özel olarak ise, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları ve daha önce çalışılan Kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmaları gereklidir.

Zabıta Memuru adaylarından, Erkek adaylar için 167, Bayan adaylar için 160cm boyundan kısa boylu olmamak, Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmaları gereklidir.

İtfaiye Eri Adayları için ise, sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmalar ve itfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az b sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim