Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan çok sayıda kuruluş personel alım ilanları yayımlamaya devam ediyor. Açık pozisyonlar hakkında özel sektör firmaları resmi internet sitelerinden konu hakkında duyuru yaptığı gibi yine interaktif iş ilanları siteleri ve İŞKUR aracılığı ile personel alımları gerçekleştirmektedir.

Yeni yayımlanan ilanlara bakıldığında en az ilköğretim mezunu olmak üzere 50'ye yakın kadro için danışma memuru alımlarının yapıldığı görülmektedir. Peki alım için başvuru şartları nedir? Başvuru yapmak isteyen adaylar nasıl müracaat edebilir?

BAŞVURU ADIMLARI

Danışma memuru kadrosu için alım ilanlarına bakıldığında 50'ye yakın açık pozisyon için alım yapıldığı görülmektedir. Peki başvurmak isteyen adayların hangi adımları takip etmesi gerekmektedir? Nasıl başvuru yapılır?

İŞKUR İLANLARI

İŞKUR aracılığı ile personel alım ilanları yayımlayan kuruluşların danışma memuru pozisyonlarına bakıldığında 50'ye yakın farklı pozisyon için danışma memuru alımı yapıldığı görülmektedir.

SON BAŞVURU TARİHLERİ

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilanların başvuru süreleri 10 gündür. 10 gün sonra ilanlara müracaatlar sona ermektedir. Bir danışma memuru alımı için müracaat bugün akşam saatinde sona erecek olup diğer müracaatlar 28 Şubat, 1 Mart, 6 Mart, 14 Mart vb. gibi sürelerde sona erecektir. Alım yapılacak 50'ye yakın pozisyon için danışma memuru müracaatları içni adayların İŞKUR müracaat merkezlerini ziyaret etmesi veya sitesinden başvurması gerekmektedir.

Alımlar; İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Tekirdağ illeri için yapılmaktadır. 
Editör: TE Bilisim