Polis Akademisi Başkanlığının yaptığı duyuruya göre PAEM 2 bin 200 Komiser Yardımcısı alım ilanı yayımlandı.Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Amirleri Eğitim Merkezi yaptığı duyuruya göre 2 bin 200 kişilik kadro bay ve bayan adaylara dağıtıldı. Bir çok aday bu ilanı merakla beklemekteydi. Duyuruya göre 2017- 2018 Eğitim Öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları veya bunlara denkliği olan YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olan adyalar alınacaktır. Öğrenim görmek üzere alınacak olan 2 bin 200 kişilik öğreci adayının 200 i kadın diğer 2 bin i ise erkek aday olarak belirlenmiştir.

ADAYLARDAN HANGİ NİTELİKLER ARANIR?

Öğreci adaylarından. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları, Lisans mezunu veya buna denkliği olan kurumlardan mezun olmak, 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ( Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için en az (63,000) taban puanı almış olmak) , 18 yaşını tamamlamış olmak, ahlaki terbiyesizlikte bulunmamaış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, silah taşımasına ve silahlı görev yapmasına engel olabilecek durum olmaması, sağlık açısından görevini yapmasına engel durum olmamak, alkol, uyuşturucu ve benzeri maddelerden tedavi görmemiş ve görmüyor olmak, yapılacak güvenlik soruşturmasından olmulu sonuç almak, erkek adaylar için askerlik ile ilgisi bulunmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir siyasi partiye bulaşmamış olmak şartları aranmaktadır. 

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Öğreci adayları başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış bulunmaktadır. Adaylar başvurularına en geç 02 Ağustos 2017 tarihine kadar devam edeceklerdir. Alıma ilişkin başvuru şartları ve gerekli hususlar, PAEM Başvuru Öğrenci Seçme ve Değerlendirme Kılavuzu. Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilmiştir.

DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN