Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyon ve kadrolara personel alımı yapacak. Bu bağlamda yayımlanmış olan ilana göre alımların bazıları Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılırken bir kadro için adaylardan Kamu Personeli seçme Sınavı şartı aranmayacaktır. İlgili duyurular Emniyet Genel Müdürlüğü ( EGM ) tarafından resmi internet sitesinde yayımlanmış olup adaylar başvuruların'da Emniyet Genel Müdürlüğüne yapacaklardır.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü toplamda 97 kişilik boşluk ile kadrolu ve sözleşmeli statüde alım yapacak. Alımlar farklı illerde yapılacaktır. Buna göre 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4-B maddesine göre, 10 Sözleşmeli Avukat, 54 Kadrolu Hizmetli, 18 Kadrolu Aşçı ve 15 Kadrolu Psikolog alımı yapılacak. Avukat kadrosu için adaylardan KPSS Şartı Aranmayacak. Diğer kadrolar için ise en az 70 puan almış olmak şartı bulunmaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak sınav tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olmak ve 35 yaşından büyük olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranır.

POZİSYONUNA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylardan yukarıdaki niteliklerle birlikte aşağıdaki özel şartlarda aranacaktır.

Avukat Pozisyonu: Hukuk Fakültesi Mezunu olmak, En az 3 yıl süreli mesleki tecrübeye sahip olmak, Avukat veya Avukatlık ortaklığındaki avukatların, Disiplin ve adli yönden herhangi bir cezası bulunmamak.

Hizmetli Pozisyonu: Herhangi bir ortaöğretim kurumu mezunu olmak ve bu yönde 2018 yılı KPSS den KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

Aşçı Pozisyonu: Ortaöğretim Kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Dallarının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı Beslenme ve Ev Yönetimi Dalının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı-Ev Ekonomisi Dalının veya Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı Turizm/Otelcilik ve Turizm Dalının birinden mezun olmak ve 2018 KPSS den KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Psikolog Pozisyonu: Lisans eğitimi veren Psikoloji bölümlerinden mezun olmak ve ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

İlgili ilanlar için farklı başvuru tarihleri belirtilmiştir. Adayların başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Bu yönde Psikolog pozisyonu için 21/01/2019 – 25/01/2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Aşçı Pozisyonu için 28/01/2019 – 01/02/2019 tarihleri arasında, Hizmetli kadrosuna 04/02/2019 – 08/02/2019 tarihlerinde ve Avukat Pozisyonu için başvurular 11/02/2019 – 15/02/2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

İlgili kadrolar için adaylar başvurularını başvuru tarihleri içerisinde Alımı yapılacak il için Bulunan İl Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. İlgili ilanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsiniz.

Avukat Alımı İlanı

Psikolog Alımı İlanı

Aşçı Alımı İlanı

Hizmetli Alımı İlanı

BAŞVURULARDAN HABERDAR OLMA:

Söz konusu ilan için kadroların başvuruları başladığında telefonunuza bildirim alabilirsiniz. Bunun için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek gelişmelerden ve başvurular başladığında anında bildirim alabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim