Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre, kamuya 2 devlet kurumu toplamda 5 bin 500 kişilik boş kadro ile memur alımı ve personel alımı yapmaktadır.Bahsi geçen kamu kurumları Emniyet Genel Müdürlüğü ve Kredi ve Yurtlar Kurumudur. Buna göre bu iki kamu kurumu toplamda 5 bin 500 memur perosnel alımı yapacak.İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere alım yapan bu 2 kurumu derledik ve haberimizin devamında sizlere sunmaktayız.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulu erkek ve bayan 2500 polis memuru için alım yapacak. Kredi ve Yurtlar kurumu ise, Sürekli işçi, Engelli işçi ve Eski Hükümlü işçi statülerinde toplamda 3 bin kişilik boşluk ile alım yapacaktır. Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıdaki detaylı bilgileri inceleyerek ilgili kurumlara başvurularını gerçekleştirebilirler.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yerine getirmesinde engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi genel nitelikler aranmatadır. Ayrıca pozisyonuna göre adaylardan aranan özel şartlar ise şöyledir;

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı:

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulu 2 bin 250 erkek ve 250 bayan kadrodan oluşan Polis Memuru için öğrenci adayları alacak. Sözk onusu mülakatları ve eğitimini başarılı olarak tamamlayan adayların Polis Memuru olarak ataması yapılacaktır. Buna göre adaylardan özel olarak, Lise mezunu olmak, YKS TYT den en az 260 puan almış olmak, 26 Yaşından gün almamış olmak,Bayanlar için 162 cm ve erkek adaylar için 167 cm boyundan kısa boylu olmamak, Sağlık açısından sağlık yönetmeiği tarafındanbelirtilen niielikleri taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Silah taşımasına ve silahlı görev yapmasına engel olabilecek bir surum olmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır.

Buna göre başvurular en geç 26 Ağustos 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular e-devlet kapısı ile Polis akademisi başkanlığı resmi internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresinden yapılacaktır. Söz konusu ilan hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü:

Kredi ve Yurtlar kurumu türkiye genelinde buşunan İl Müdürlüklerine ve bağlı yurt müdürlüklerine toplamda 3 bin kişilik boşluk ile, 2 bin 264 Sürekli işçi, 406 Engelli işçi ve 330 Eski Hükümlü işçi alımı yapacaktır. Buna göre sürekli işçi pozisyonu için, Güvenlik Görevlisi, Bakım Onarım Personeli, İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci alımı yapılacak. Engelli ve Eski hükümlü işçi için ise Temizlikçi pozisyonunda alım yapılacka. Söz konusu olan Sürekli işçi pozisyonu için adayların lise mezunu olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerkemektedir. Tenizlikçi pozisyonu için ise İlköğretim mezunu olmak şartı aranacaktır.

Adaylar başvurularını en geç 27 Ağustos 2018 tarihine kadar Türkiye İş Kurumu üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular hakkında ve ilan hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim