Polis Akademisi başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre Çarşı ve Mahallelerin güvenliği sağlanmak üzere Türkiye Geneli 81 İl İçin 8 Bin 187 kişilik boşluk ile istihdam sağlanacak. Buna göre Türkiye Geneli 81 il için erkek bekçi alımı yapılacak. Adaylar uzun süreden beri büyük heyecan ile bu ilanın yayımlanmasını beklemekteyken nihayet ilan 18 Mart 2019 tarihi itibari ile başvuru ekranı açıldı ve Türkiye Genelin binlerce aday bu ilana başvuru yapabilecek.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

8 Bin 187 bekçi alımı için adaylardan aranacak şartlar başvuru kılavuzunun yayımlanması ile birlikte meydana çıktı. Bizde İşin Olsa.com ekibi olarak sizlere ilgili ilan hakkında detayları sizlerle paylaşıyoruz. Buna göre adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranacak. Adayların bu nitelikleri yerine getirmeleri dailinde başvuruları kabul edilecek.

Adaylardan Aranan Genel Şartlar:

Bekçi alımı için Polis Akademisi adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkek olmak,Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Memuriyete Engel bir hali olmamak, Terör örgütü üyesi olmamak, Başvuru tarihi itibari ile herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olacak bir durumu olmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmeleri gerekmektedir.

Adaylardan Aranan Özel şartlar:

Adaylardan yukarıdaki niteliklere ek olarak bazı özel şartlar aranıyor. Buna göre, 

Sağlık Şartı: Adaylardan en az 167 cm boyunda olmak, Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak, Sağık açısından görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık şartı olmamak,  Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamaları gerekmektedir.

Mezuniyet Şartı: En az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek veya buna denkliği olan okullardan mezun olan adaylar başvuru yapabilecek.

İkametgah Şartı: Başvuru yaptığı İL sınırları içerisinde EN AZ BİR YILDIR ikamet ediyor olmak.

Askerlik: Bekçi alımları için adaylardan Askerliğini yapmış olmak şartı aranacak. Ayrıca ekibimiz tarafından hazırlanan Bedelli Askerlik Başvurusu Yapan Adaylar Bekçi Alımına Başvuru Yapmak İstiyor! adlı haberri inceleyebilirsiniz.

Yaş şartı: Adaylardan 18 yaşını doldurmuş olmak ve 31 yaşıdan gün almamış olmak şartı aranacak. Yani 18/03/2001 tarihinde ve öncesinde doğmuş olma) ve 18/03/1989 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak olmaları gereklidir.

Başvurular Başladı!

İçişleri Bakının açıklaması ardından duyuru Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılmıştı ve ve başvuruların 18 Mart 2019 tarihinde başlayacağını sizlere aktarmıştık. İlgili ilan için başvurular Bugün ( 18 Mart 2019 ) itibari ile başladı ve haberimizin devamında başvuru ekranına ulaşabilirsiniz. Adım Adım nasıl başvuru yapılacağıan dair detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Adaylar Başvurularını sadece 18 Mart-01 Nisan 2019 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.
Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

8 Bin 187 Çarşı Ve Mahalle Bekçisi Alınacak!

Yayımlanmış olan ilana göre iki farklı ilan ile bekçi alımı yapılacak. yani Polis Akademisi başkanlığı tarafıdan yapılmış olan duyuruya göre, 2019/1 kapsamında ve 2019/2 kapsamında bekçi alınacak. 2019/1 kapsamında Türkiye Geneli 81 il için 8 bin bekçi alınıyorken 2019/2 kapsamında sadece Ankara ve İstanbul ilinde bulunan ilçelere 187 bekçi alımı yapılacağı açıklandı.

2019/1 8 Bin Bekçi Alımı kadro Dağılımı

2019/2 187 Bekçi Alımı Kadro Dağılımı

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim