Bilindiği üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada EGM bünyesine yapılan bekçilik alımlarına yer verilmiş, süreci devameden 7 bin bekçi alımına ek olarak yeni bekçi alımları yapılacağı aktarılmıştı. Toplamda EGM bünyesine 30 bin bekçi alımının yapılmış olacağını müjdeleyen Soylu, 7 bin bekçi alım sürecinin çok yakında tamamlanacağını da aktarmıştı. Yayımlanması beklenen ve yakın zamanda kadro ihdası gerçekleştirilen 10 bin bekçi alımı için adaylar meraklı bekleyişlerini sürdürüyorlar. Binlerce kişinin başvuru yapacağı öngörülen bekçi alımı için adaylar muhtemel başvuru şartlarını ve diğer detayları merak etmektedirler. Bu bağlamda bizlerde isinolsa.com olarak toplamda 30 binlik bekçi alımı için başvuru şartlarını aktarmaya karar verdik. Daha önceki alımlarda uygulanan başvuru şartları ve teknik detaylara haberimizde yer vereceğiz.

30 binlik bekçi alımında başvuru şartları ne olacak?

Daha önceki alımlarda uygulanan başvuru şartları ve niteliklerin adaylarda aranacağını düşünmekteyiz. Bekçi alımı için başvuru şartlarında bir değişikliğin yapılacağını düşünmüyoruz, dolayısıyla başvuru şartları önceki ilanlarla aynı olacaktır.Buradan hareketle adaylarda aranan şartlar; kamu haklarından mahrum olmamak, kamu görevinden uzaklaştırılmamış olmak, sağlık problemi bulunmamak, en az lise mezunu olmak, en az 167cm boyunda olmak, T.C vatandaşı olmak, askerlik görevini yapmış olmak, 31 yaşından gün almamış olmak, yüz kızartıcı bir suç işlememiş olmak, kamu zararına faaliyette yer almamış olmak, kötü şöhretli olarak anılmamak, silah taşımaya ya da silahlı görev yapmaya engel bir durumu söz konusu olmamak, sağlık şartlarına uygunluğu raporla kanıtlanabilir olmak, fuhuş yapılan konut veya mekanlarda bekleyicilik yapmamış olmak, alkol veya türevi uyuşturucu maddeler nedeniyle tedavi görmüyor olmak, herhangi bir sebeple Polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak şeklinde özetlenebilmektedir.

30 bin bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

Yapılan açıklamalarda 7 bin bekçi alımı için süreçlerin halen devam ettiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanmıştı. 7 bin bekçi alımı için sürecin 1 ay içerisinde tamamlanacağı söylenmişti. Bu bağlamda yeni 10 binlik bekçi alımı için sürecin başlangıç tarihinin 2019 yılı olduğunu söylemek mümkün. Yüksek bir ihtimalle Ocak-Şubat ayı itibariyle bekçilerin alımına yönelik duyuru kamuoyuna aktarılacaktır. Bekçi alımı konusunda bir ilan yayımlandığı anda bildirim almak isterseniz mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

Mobil uygulamalarımızı indirmek için Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim