Resmi Gazete' de yayımlanan kararname dahilinde gündeme taşınan önemli ilanlardan olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için süreç başlamış oldu. 10 bin Çarşı ve Mahalle bekçisi alımı için kadro ihdası yayımlandı. Bu kadro ihdasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından 10 bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım ilanının yayımlanma tarihi merak edilir oldu. Sitemiz isinolsa.com üzerinden bizlere gelen soruların başında olan bekçi alımı için merak edilen tüm sorulara haberimiz üzerinden yanıt vermeye çalışacağız.

10 bin bekçi başvuru şartları

Başvuruda bulunmak isteyen adayların en az lise mezunu olmaları, T.C vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum edilmemiş olmaları, disiplinsizlik cezası almış olmamaları, yüz kızartıcı bir suç işlememiş olmaları, göreve başlayabilmeleri için de uygulanacak sözlü ve yazılı sınavda başarılı olması ve fiziki yeterlilik testlerinden başarılı ayrılmaları gerekli görülmektedir. Uygulanacak fiziki yeterlilik testleri konusunda detaylara ulaşmak ve bilgi sahibi olmak için haberimize göz atabilirsiniz. Fiziki yeterlilik testleri ve parkura ulaşmak için tıklayınız.

Bekçi alımı ne zaman yapılacak? Nerede yayımlanacak

10 bin Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı Aralık ayı itibariyle yapılacak. Net bir açıklama yok ancak, süreçlere yönelik tahminimiz bu şekildedir. Bu alım için kamuoyuna yapılacak bilgilendirme Devlet Personel Başkanlığı resmi web adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. Yürütülecek bekçi alımı hakkında detaylara ve bilinmesi gerekenlere, ilgili ilan kılavuzunda yer verilecek, tarafımızdan da ilgili bilgilendirme haberleri yapılarak sizlere aktarılacaktır.

Editör: TE Bilisim