Ülkemizde bulunan kamu kurumları veya kamu kuruluşları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde toplamda 3 bin 570 kişilik kadro ile Memur Personel Alımları yapıyorlar. Bu bağlamda Polis Alımı, Askeri personel ( Subay ) alımı, memur alımı ve kamu personeli alımı yapılacak

İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde sizlere ilgili ilanlar hakkında, Aranacak Genel Şartlar nedir? Başvuru tarihleri nedir? Özel Şartlar nedir? Kadro Dağılımları Nedir? Tarzında bilgiler aktaracağız ve bu sayede başvuru yapmanızı sağlayacağız.

ARANACAK GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Söz konusu kamuya memur alımı yapacak kurumlar adaylardan bazı genel nitelikler arıyorlar. Bu yönde adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak gibi nitelikler aranacaktır.

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Kamu kurumları veya kamu kuruluşları tarafından yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya düşük KPSS puanı ile toplamda 3 bin 570 memur persoel alımı yapılacak. Bu bağlamda, Sayıştay Başkanlığı 9 Programcı alacak. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birlikleri 14 memur alımları, Polis Akademisi başkanlığı 3 Bin kadın Polis alımı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 542 Subay alımı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2 Garson, Muş İl Özel İdaresi toplamda 3 kişilik kadro ile 1 Mimar ve 2 İnşaat mühendisi alacak.

ÖZEL ŞARTLAR VE İLANLARIN DETAYLARI:

Yukarıda kadro bilgilerini paylaştığımız kurumlar toplamda 3 bin 570 kişilik kadro ile alım yapacak olup detayları sizlere aşağıda aktarıyor olacağız.

Sayıştay Başkanlığı : Başkanlık bünyesine 2 Kişi A grubu .Net Yazılım Uzmanı, 2 Kişi B Grubu Sistem Uzmanı), 2 Kişi C Grubu Sistem Uzmanı, 1 Kişi D grubu Veri Tabanı Uzmanı, 1 Kişi E Grubu, 1 kişi F gurub BGYS/Güvenlik Uzmanı alımı yapacak. Bu bağlamda adayların taşımaları gereken özel nitelikler başlıca KPSS puanı ve YDS puan şartıdır. Adaylardan, Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP1 Puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı ve Yabancı Dil Sınavından en az D seviyesinde puan almış olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda adaylar başvurularını en geç 06 Mayıs 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Muş İl Özel idaresi: Muş İl Özel idaresi bünyesindeki eksikliği karşılamak için 1 Mimar ve 2 inşaat mühendisi alımı yapacak. Bu yönde adaylardan 2018 yılında yapılan KPSS den KPSSP3 pua türünden en az 55 puan almış olmak ve Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden Mimarlık veya İnşaat Mühendisi alanlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Adaylar başvurularını 23 Nisan 2019 tarihi ile 26 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Polis Akademisi Başkanlığı: Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için kadın adaylardan 24. Dönem POMEM kapsamında polis memuru adayı alımı yapacak. Bu bağlamda Lisans mezunu 2500 polis memuru ve 500 Ön Lisans mezunu polis memuru adayı alımı yapılacak. Lisans mezunlarından KPSS den P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları şarttır. Başvurular 08 Nisan 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 22 Nisan 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayabilir ve ilanın tüm detaylarına ulaşabilirsiniz.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı: HKK ye bağlı olan H.K.K.LIĞIDESTEK GRUP K.LIĞI SOS.HİZ.MÜD.LÜĞÜ MUH.ŞEFLİĞİ bünyesine 2 kişilik boş kadro ile Garson ( Servis Elemanı ) alacğaını duyurdu. Adayların taşımaları gereken bazı nitelikler bulunuyor. Bunlardan bazıları, KPSS den en az 60 puan almış olmak şartı gelmektedir .Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak olup adaylar başvurularını en geç 4 gün içerisinde yapmaları gereklidir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Jadarnam ve Sahil Güvenlik Komutanlığı: Jadarnam genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafndan yayımlanan ilanlara göre frklı branşlarda toplamda 542 Subay alımı yapılacak. Jandarma 445, Sahil Güvenlik Komutanlığı ise 97 Subay alımı yapacaktır. Adayların genel nitelikler dışında 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 pıan türünden en az 65 puan almış olmak veya ALES ten en az 60 puan almış olmak şartları aranacak. Ayrıca yaş olarak 27 yaşını doldurmamış olmak ve Lisans üstü eğitim almış olanlar için 32 yaşını doldurmamış olmak şartları aranacak. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri: İTKİB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere toplamda 14 kişilik kadro ile alım yapacak. Bu yönde İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri 5 İdari memur ve 9 uzman Yardımcısı alacak. Başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 06 Mayıs 2019 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.İlan hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim