Ülkemizde bulunan kamu kurumları ve kamu kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyon ve niteliklerde yüzlerce memur alımı ve personel alımı yapacaklar. Adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuruları kabul edilecek ve yapılacak sınav sonucuna göre adayların kadro işlemleri yapılacaktır.

GİRİŞ SINAVI YAPILACAK!

Düşük KPSS puanı ile alım yapan bir çok kamu kurumu adaylara Mülakat yani Giriş sınavı yapmaktadır. Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından almış oldukları puan durumuna göre yapılacak sıralama ile adayların giriş sınavı katılıp katılamıyacakları belirtilecektir. Buna göre sıralama ek yüksek puandan başlamak sureti ile en düşük puana kadar kadro sayısının belirli kat sayısı kadar sınava girmeye hak kazanacaktır. Yapılacak sınav sonucuna göre ise adaylara sözlü sınav veya mülakat yapılır veya sınav sonucuna göre direk kadro işlemleri gerçekleştirilir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İlgili kamu kurumlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar öncelikle belirtilen şartları taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranır. Buna göre adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranır.

BAŞVURU İÇİN ÖZEL ŞARTLAR:

Yukarıdaki niteliklere ek olarak adayların pozisyonuna göre, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans Mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak, Daha önce çalışılan Kamu Kurumu veya Kamu Kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak ve alım yapılacak pozisyona göre belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir.

DÜŞÜK KPSS PUANI İLE ALIM YAPAN KURUMLAR VE KPSS PUANLARI:

Haberimizde sizlere bahsettiğimiz gibi bazı kamu kurumları düşük KPSS puanı ile memur alımı yapıyor. Buna göre, Mili Savunma bakanlığı KPSS 60 Puan İle 523 Personel, Güneykaya Belediyesi KPSS 60 Puan İle 1 Memur, Tarım Kredi ve Kooperatifleri KPSS 60 Puan ile 45 Memur Personel, Jandarma Genel Komutanlığı KPSS 50 puan ile 37, Eleşkirt Belediyesi KPSS 55 puan ile 1 kişi, Uludere Belediyesi KPSS 60 puan ile 1 Perosnel, Rize Belediyesi KPSS 60 puan ile 1 Kamu Personeli ve Savunma Sanayii Başkanlığı KPSS en az 65 puan ile 34 sözleşmeli personel alımı yapıyor.

BAŞVURULAR:

İlgili kamu kurumlarına başvurular elektronik ortamda veya şahsen yapılıyor. İlanların detaylarından başvuru tarihlerine ulaşarak başvurularını başvuru tarihleri içerisinde gerçekleştirmeniz gereklidir. İşin Olsa ekibi olarak sizler için aşağıda bir tablo hazırladık ve bu tablo yardımı ile ilgili kurumlara ulaşarak detaylı bilgi sahibi olacaksınız. Tablo içeriğinde ise, Alım Yapan Kurum, KPSS puan Durumu, Alınacak Personel Sayısı, Son Başvuru Tarihi ve İlanların detayları yer almaktadır.

YAYIMLANAN İLANLARDAN HABERDAR OLMA:

Kamu kurumlarının yayımladığı ilanlardan haberdar olmak için İşin Olsa ekibi tarafından hazırlanan İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek her daim yayımlanan ilanlardan haberdar olabilirsiniz. Ya da Facebook gurubumuza katılarak diğer memur personel adayları ile fikir alışverişi yapabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

MEMUR PERSONEL ALIMI YAPAN KURUMLAR:

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

MSB

KPSS 60

523

21/12/18

TIKLAYIN

Güneykaya Belediyesi

KPSS 60

1

24/12/18

TIKLAYIN

Tarım Kredi

KPSS 60

45

28/12/18

TIKLAYIN

Jandarma

KPSS 50

37

26/12/18

TIKLAYIN

Eleşkirt Belediyesi

KPSS 55

1

21/01/19

TIKLAYIN

Uludere Belediyesi

KPSS 60

1

22/01/19

TIKLAYIN

Rize Belediyesi

KPSS 60

1

11/01/19

TIKLAYIN

SSM

KPSS 65

34

15/03/19

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim