Ülkemizde bulunan çok sayıda Bakanlık, Kamu Kurumu ve Belediyeler bünyelerine binlerce kişilik boş kadro ile, İşçi Alımı, Personel Alımı ve Memur Alımı yapıyorlar. İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde Kamu Personeli Seçme Sınavından düşük puan almış olan adaylar için detayları aktarıyor olacağız.

Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu memur personel alımı için ilan yayımladılar ve düşük KPSS puanı ile alım yapıyorlar. Düşük KPSS puanından bahsimiz, 55 Puan, 60 Puan ve 65 Puan almış olan adaylar için geçerlidir. Adaylardan bazı nitelikler aranacak ve bu nitelikleri yerine getiren adaylar ilgili bu ilanlara başvuru yapabilecekler.

HANGİ KURUM DÜŞÜK KPSS PUANI İLE ALIM YAPACAK?

Bahsini geçirdiğimiz kamu kurumları toplamda 1672 kişilik boş kadro ile alım yapacaklar. Buna göre, Savunma Sanayii Başkanlığı 34, İçişleri bakanlığı 1200, Hakim ve Savcılar Kurulu 45 ( KPSS Olmadan alım yapan pozisyonlarda mevcuttur ) , Evreşe Belediyesi 3, DiyarbaKIR Belediyesi 387 ve Senir Belediyesi 3 olmak üzere toplamda 1672 kişilik boş kadro ile işçi, personel ve memur alımı yapılacak.

ADAYLARDAN ARANACAK GENEL ŞARTLAR:

Adayların yukarıdaki kurumların ilanlarına başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlarlar doğrultusunda, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Daha önce görev yaptığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi şartlar aranmaktadır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Genel Şartları yerine getiren adaylarda yukarıdaki niteliklere ek olarak, Eğitim, Yaş ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmaktadır. Buna göre;

Yaş Şartı olarak, Zabıta Memuru ve itfaiye eri pozisyonları için Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir. İçişleri bakanlığı sözleşmeli personel alım ilan için ise, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını tamamlamamış olmaları gereklidir.

Eğitim Şartı Olarak ise, alımlar en az lise mezunları için geçerlidir. Ayrıca Ön Lisans ve Lisans mezunları içinde geçerli olan bu ilanlar için alım yapılacak pozisyona göre ilgili liselerin, Yükseköğretim programlarının veya Fakültelerinden mezun olmuş olmak zorundasınız.

Kamu Personeli Seçme Sınavı Şartı olarak ise, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 55, 60 veya 65 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İlgili ilanlara başvurusunu yapacak adaylar başvurularını kurumların belirttiği tarih aralığında gerçekleştirmeleri gereklidir. İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde aşağıda sizlerle paylaşacağımız tablo yardımı ile Alım yapacak kuruma, Son başvuru tarihine, KPSS puan türüne ve ilanların detaylarına ulaşarak başvurularınızı yapabilirsiniz.Başvurular bir çok ilan için Online olarak geçerlidir. yani adaylar istenen belgeleri elektronik ortamda sisteme ekleyerek başvuru yapabilirler. Ancak belediye personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar istenen belgeleri ve başvuru formunu son başvuru tarihine kadar şahsen gerçekleştirmeleri gereklidir.

MEMUR PERSONEL VE İŞÇİ ALIMLARINDAN HABERDAR OLMA:

Yazılım ekibimiz tarafından hazırlanmış olan İşin Olsa Mobil uygulaması her zaman memur personel adaylarına hizmet etmekte ve Kamunun ve Memur alım ilanlarının kalbini taşıyan bu uygulama yayımlanan yeni ilanları veya mevcut ilanlar hakkında gelişmeleri sizlere tamamen ücretsiz bir şekilde bildirim göndermek ile sorumludur. Sizde İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz. Yada Sosyal Medya hesaplarımızı takip ederek her zaman güncel memur personel alım ilanlarını ana sayfanızda görebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

1672 MEMUR PERSONEL ALIMI İLANLARI

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

SSM

KPSS 65

34

15/03/19

TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı

KPSS 60

1200

26/02/19

TIKLAYIN

Hakim ve Savcılar Kurulu

KPSS 60

45

22/02/19

TIKLAYIN

Evreşe Belediyesi

KPSS 55

3

08/03/19

TIKLAYIN

Diyarbakır Belediyesi

KPSS 60

387

06/03/19

TIKLAYIN

Senir Belediyesi

KPSS 60

3

08/03/19

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim