Devlet Personel Başkanlığı 04 Nisan 2018 tarihli yayımlamış olduğu ilanına göre iki farklı kamu kurumu bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 636 kişilik boş kadro ile alım yapacaklarını belirttiler. Söz konusu alım yapacak kamu kurumları, Göç İdaresi genel Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitedir. Buna göre Göç İdaresi genel Müdürlüğü 335 ve İstanbul Üniversitesi 301 memur personel alımı yapacaktır. Adayların bu kurumların ilanlarına başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir. Bunun sonucunda adayların başvuru işlemleri değerlendirilecektir.

GÖÇ İDARESİ 335 PERSONEL ALIMI:

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yayımladığı ilanına göre bünyesine 335 kişilik boşluk ile alım yapacak. Adayların başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri doğrultusunda adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından almış oldukları puanlar esas alınarak kadro sayısının dört kat ıkadar Sözlü sınava çağırılacaklatır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Göç İdaresi Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi olan www.goc.gov.tr adresi üzerinden 20 Nisan 2018 tarihinde duyurulacaktır.

Buna göre Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesine taşra ve merkez teşkilatına, 318 Büro Personeli, 16 Sosyal Çalışmacı ve 1 Kameraman olmak üzere toplamda 335 kişi alacaktır. Adayların bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Alım yapılacak ünvan için 4 yıllık veya 2 yıllık eğitimini tamamlamış olmak, 2016 yılı KPSS'den Lisans mezunları için KPSSP3 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmaları ve Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Başvuru şartları doğrultusunda adaylar başvurularına 09 Nisan 2018 tarihi itibari ile başlayacaklar ve en geç 17 Nisan 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. İlgili ilana başvurular sadece elektronik ortamda yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 301 PERSONEL ALIMI:

İstanbul Üniversitesi yayımlamış olduğu ilanında bünyesine toplamda 301 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtti. Yayımlanmış olan ilana göre İstanbul Üniversitesi Hemşire ve Diğer Sağlık Personeli pozisyonlarında alım yapacak. Adayların bu kadrolara başvuru yapabilmeleri için 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları zorunludur.

Buna göre İstanbul Üniversitesi hemşirelik bölümü mezunu olan 300 Hemşire ve Rehberlik ve Psikoloji Danışnamlık Böümü lisans mezunu olan 1 Diğer Sağlık Perosneli alacaktır.

Adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak ve Destek Personeli pozisyonu için, YDS den en az 80 puan almış olmak ve Çocuk ve Tramva ile temel drama alanlarından eğitim almış olmak nitelikleri aranacaktır.

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 04 Nisan 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 18 Nisan 2018 tarihine kadar başvuru formu ve istenilen belgeler ile birlikte İstanbul Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına yapılması gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim