Diyanet İşleri Başkanlığına yurtdışı görevlendirilmeleri yapılmak üzere 250 memur personel alımı yapılacak.

Avrupa Birliği ülkelerinde görevlendirilecek olan din yüksek ihtisas mezunu olan adaylar arasından 40 kişi, aşere-i takrip ve tayyibe mezunu olanlar arasından 40 kişi olmak üzer iki yıllık dinî yüksek öğrenim mezunu olan yada İHL mezunu olupta ilahiyat alanı dışında lisans mezuniyeti olanlar arasından 170 kişi alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların başvurularda 657 sayılı devlet memurları kanununda belirtilen 4/A maddesine göre halen görev yapıyor olmaları istenilmekte ve 657 DMK'nın 48. maddesi A bendinde 5. fıkrasındaki suçlardan hükümlü olmaları istenilmekte. son 10 yıl içerisinde disiplin cezası almammış olmaları askerlik ile ilişiği bulunmaması istenilmekte. Diğer şartlardan 2016-2017 ve 2018 yılı MBSTS sınavlarından en az 60 ve üzeri puan almış olmak gerekmektedir. Başvurular arasından ilan edilen kadroların iki katı kadar aday sınava çağırılacak. Puan sıralamasında isim liseleri bulunan adaylar sınava katılacak.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Başvurular 21 Ocak tarihinde başladı. Buna göre son başvuru tarihi 4 Şubat olarak açıklandı. Diğer detayları başvuru koşullarındaki genel ve özel şartları için başvuru kılavuzu inceleyebilirsiniz.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim