Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz günlerde binlerce adaya büyük müjde verdi. Verilen müjde sonrasında adaylar başvurularına başladılar. Başvuruların devam etmesi ile birlikte ancak başvurularda son günlere gelindi. Buna göre adaylar başvurularını başvuru şartlarına göre yapıyorlar. Ancak hala başvuru yapmamış veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar için ilan hakkında detaylı bilgiyi aşağıda haberimizin devamında sizlerle paylaşıyoruz.

İLANIN DETAYLARI:

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan eksikliği  karşılamak için farklı pozisyonlarda alım yapacağını açıkladımıştı. Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatındaki eksik için toplamda 9 bin 500 kişilik kadro ile alım gerçekleştirecek. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliği için 4-B sözleşmeli olarak 3 bin Kur'an Kursu Öğreticisi, 6 bin İmam-Hatip ve 500 Müezzin Kayyım olmak üzere 9 bin 500 kişi alacak.

PEKİ KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Yukarıda bilgisini vermiş olduğumuz üzere boş pozisyonlara başvuru yapmak isteyen adaylar, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu puan durumuna göre  Lise mezunları için KPSSP122, Önlisans mezunları için KPSSP123 ve Lisans mezunları için KPSSP124 puan türlerinden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir.

Bunlar dışında özel olarak, İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Önlisans veya İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak, Kur'an Kursu Öğreticisi için Bayan olmak, Hafız olmak, Adayların görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Hala Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında sözleşmeli olarak çalışmıyor olmalarıda şarttır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR! NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlamışlardı. Ancak ilana göre başvuruların en geç 16 Ocak 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Hala başvuru yapmamış veya başvuru işlemlerini tamamlamamış olan adaylar bir an önce başvuru yapmak zorundadırlar. Başvurular elektronik ortamdan alınacak başvuru dormu ile istenilen belgelerle şahsen yapılacaktır.

Buna göre adaylar başvuru için başvuru fomunu (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) adresi üzerinden sınav başvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli (KKÖ,İ-H,M-K) Alımı (SÖZPER-2017-II) sınav başvuru formunu doldurarak son başvuru günü en geç 16:30 a kadar il Müftülüğüne şahsen yapmaları gerekmektedir.Ayrıca ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için ilanın tam metini inceleyebilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız. 

Daha detaylı bilgiler almak için ve son memur personel alım ilanları için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek son dakika haberlerinden her an haberdar olabilirsiniz.