Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine çok sayıda personel alımı yapılacak. Resmi Gazete' de yayımlanan karar dahilinde 8489 kadro ihdası sağlandı. Resmi Gazete' de yayımlanan kadro ihdasında lise mezunu adaylara da müjdeli haber geldi. Lise mezunu adaylar için de başvuru yapılabilecek çok sayıda kadro bulunuyor. Yayımlanan kadro ihdasında merkez teşkilatına kadro için 376 kişi, taşra teşkilatı için 8113 kadro verildiği aktarıldı.

Merkez teşkilat kadroları

Merkez teşkilat kadrolarında hukuk müşaviri, müfettiş, müfettiş yardımcısı, musahhih, eğitim uzmanı, din hizmetleri uzmanı, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, avukat, mimar, mühendis, şehir bölge plancısı, astronom, tekniker, teknisyen kadroları verilmiştir. Bu kadrolara yönelik sayılar aşağıda gerçekleştirildiği gibidir.

Taşra teşkilat kadroları

Resmi Gazete' de kadro ihdası konusunda taşra teşkilatına çok sayıda kadro sağlandı. İlgili kararda teşra teşkilatına şube müdürü, din hizmetleri uzmanı, şef, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför, avukat, tekniker, kütüphaneci, murakıp, müezzin-kayyım, aşçı, hizmetli, kaloriferci ve bekçi kadro ihdasları verildi. Bu karar kapsamında lise mezunu adaylar için de çok sayıda kadronun yolu açılmış oldu. Bahsi geçen kadro ihdasındaki sayılar aşağıdaki gibidir.

Lise mezunu adaylar hangi kadrolara başvuru yapabilecek?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine yapılan alımlarda lise mezunu adayların başvuru yapabilecekleri kadro ihdasına yönelik pozisyonlar ise şu şekilde sıralandı: Veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför, tekniker, kütüphaneci, murakıp, müezzin-kayyım, aşçı, hizmetli, kaloriferci ve bekçi olarak lise mezunu adaylara kadro ihdası sağlanmış oldu. Yakın zaman içerisinde personel alım ilanlarının yayımlanması beklenen Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarından anında haberdar olmak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS için TIKLAYIN

Android için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim