Diyanet İşleri Başkanlığı yeni bir personel alımı ilanı yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine 76 kişilik boş kadro ile farklı pozisyonlarda memur personel alımı yapacağını belirtti. Bu yönde iki farklı ilan yayımlandı ve Teknik Hizmetler Sınıfında ve Avukatlık kadrolarına alım yapılacak. Bu yönde adaylardan bazı nitelikler aranmakta ve bu nitelikler arasında Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak şartı aranmaktadır.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı Teknik Hizmetler Sınıfında 46 kişilik boş kadro ile, 6 Mimar, 2 Şehir Bölge Plancısı, 35 Mühendis ve 3 Astronom alımı yapacak. Bir diğer ilana göre ise Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatına 10 ve Taşra Teşkilatına 20 kişilik kadro ile Avukat alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartları aranır.

Özel olarak ise, Avukat kadrosu için, Hukuk fakültesi mezunu olmak ve Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmaları gerekir. Diğer ilana göre Mühendislik, Mimar, Şehir plancısı ve Astronom pozisyonları için belirtilen eğitim seviyesini tamamlamış olmaları gerekir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına başladılar. Avukatlık kadrosu için adaylar başvurularını en geç 22 Ocak 2019 tarihine kadar yapmaları gerekir. Diğer pozisyonlar için ise başvurular en geç 16 Ocak 2019 tarihine kadar yapmaları gerekir. Adaylar başvurularını, https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/Kurumdisi adresi üzerinden e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne mesai saatleri içerisinde (saat 08:30-16:30 arası) şahsen müracaat edeceklerdir. İlgili ilanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsiniz.

Avukatlık pozisyonları ilanı için Buraya Tıklayınız.

Mühendislik ve Diğer Pozisyonların ilanı için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim