Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesine alım yapacağını belirtmişti. İlgili ilan Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olup, başvuru şartları ve başvuru tarihleri duyurulmuştu. Söz konusu ilan için başvurularda son günlere gelindi. Adaylar başvuru yapabilmeleri için aranan şartlara uygun olmak zorundadırlar. Başvuru işlemleri sonrasında yazılı ve sözlü sınav yapılacka olup sınavdan başarılı olanların atama işlemleri yapılacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Diyanet İşleri Başkanlığı 70 kişilik kadro ile alımını yapacağı ilçe Müftülüğü kadrosu için başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte 28 Mart 2018 tarihinde başlamışlardı. İlgili ilan için başvurularda son günlere gelindi ve adaylar en geç 11 Nisan 2018 tarihine kadar saat 16:30 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı DİBBYS programı üzerinden alınacaktır. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı ilçe Müftüsü alım ilanı için adaylardan bazı nitelikler aranmata olup adaların bu nitelikleri taşımaları doğrultusunda başvuruları kabul edilecektir. Buna göre adaylardan Erkek aday olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, İhtisas kursu belgesine sahip olmak veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak , Dini ğitim veren en az 4 yıllık yükseköğretimkurumlarından mezun olmuş olmak, Hala Diyanet İşleri Başkanlığında çalışıyor olmak ve kamu kurum veya kuruluşlarında en az 5 yıl görev yapmış olmak nitelikleri aranmaktadır.

İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim