Geçtiğimiz günlerde 28 Mart 2018 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan eksikliğini gidermek amaçlı alım yapacağını belirtti. Başvuruların bugün ( 02 Nisan 2018 ) itibari ile başlamasının ardından adaylar başvuru şartlarına göre başvurularını yapabilirler. Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı 61 Kişilik boş kadro ile Bayan İl Müftü Yardımcısı alacağını belirtmişti.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirtilen nitelikleri taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/A maddesine göre hala görev yapıyor olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Bayan aday olmak, Dört yıllık eğitim veren fakültelerin Dini Yükseköğretim bölümlerinden mezun olmuş olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Kur'an kursu öğreticisi, dengi veya üstü sayılan görevlerde 6 yıl görev almış olmak, İl Müftü Yardımcısı kadrosunda müktesebi bulunmamak ve  Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

BAŞVURULAR BAŞLADI? NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı alımını yapacağı ilanlar için adaylardan başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularına bugün ( 02 Nisan 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç son başvuru günü saat 16:30 a kadar yapmaları gerekmektedir. Başvurular, T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi, en az dört yıllık eğitim aldığına dair resmi belge, Görevini yapmasına engel durum olmadığını gösterir belge ile birlikte başvuru yapacaklardır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim