Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine taşra teşkilatı Dini Yüksek İhtisas/Eğitim merkezlerinde boş bulunan pozisyonlar için alım yapacak. Adaylar bu yönde belirtilen nitelikleri taşımaları dahilinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak sözlü sınav sonucuna göre naklen Kurum İçin alım yapacak.

Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı naklen kurum için, Taşra Teşkilatı Eğitim Merkezleri ne 25 kişilik kadro ile Kur'an-ı Kerim Öğretmeni ve Taşra Teşkilatına 50 kişilik kadro ile, Dini Yüksek İhtisas Merkezlerine 25 ve Eğitim Merkezlerine 25 olmak üzere toplamda 50 Eğitim Görevlisi olmak üzere toplamda 75 kişi alacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Diyanet İşleri Başkanlığı alımını yapacağı Öğretmen ve Eğitim Görevlisi pozisyonları için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, En az dört yıllık dini yükseköğretim mezunu olmak, Memuriyet ile adaylığı kalmamış olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında hala 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/A maddesine göre kadrolu olarak çalışıyor olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak ve Diyenet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen aşere, takrib, tayyibe kursu mezunu olmak veya bu alanlarda yetkinliği Diyanet İşleri Başkanlığınca tespit edilmemiş olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 16 Mayıs 2018 tarihi saat 08:30 itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 30 Mayıs 2018 tarihi saat 16:30 a kadar yapılması gerekmektedir. Söz konusu ilan için başvurular DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığımız DİBBYS programı üzerinden alınacaktır. Detaylı bilgi almak için aşağıdaki ilanların tam metinlerini inceleyebilirsiniz.

Eğitim Görevlisi İlanı

Öğretmen (Kur’an-ı Kerim) İlanı

Editör: TE Bilisim