Türkiye ve dünyanın dört bir yanında faaliyetlerini göstermekte olan Dışişleri Bakanlığı açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için memur ve personel alımı gerçekleştirmekte olup ilanları hazırlayarak kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığı sözleşmeli personel duyuru bölümü aracılığı ile ilan etmektedir.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yeni duyurulan ilan ile ilgili kurumun yüksek maaşlı 17 memur alımı yapacağı öğrenildi. Buna göre adaylara toplam 21 bin 187 lira 20 kuruşa kadar maaş verilecektir. Peki hangi pozisyonlar için memur alımı yapılacak ve adaylardan aranan şartlar nelerdir?

ALINACAK POZİSYONLAR NELERDİR?

Dışişleri Bakanlığı 17 memur alımı gerçekleştirmektedir. Peki alınacak pozisyonlar nelerdir? Buna göre Kıdemli Yazılım Geliştirici 1 kişi, Kıdemli Ağ Yöneticisi 1 kişi, Yazılım Geliştirici 1 kişi, Sistem Uzmanı 1 kişi, Yazılım Geliştirici 6 kişi, Sistem Uzmanı 4 kişi, Sistem Güvenlik Uzmanı 3 kişi olmak üzere toplam 17 kişilik memur alımı yapılacaktır. Peki adaylardan aranan şartlar nelerdir? Buna göre genel şartlardan ziyade olarak pozisyonlar için özel şartlar da aranmakta olup genel şartlara bakıldığında adayların Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması gerekmektedir. Peki başvurular nasıl yapılır?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Dışişleri Bakanlığı 17 kişilik memur alımı gerçekleştirmekte olup alımlar yukarıdaki pozisyonlar için yapılacaktır. Peki nasıl başvuru yapılır? Buna göre adayların https://sinav.mfa.gov.tr linkini kopyalaması ve internet üzerinden 4 Mayıs - 22 Mayıs 2018 tarihleri arasında müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Resmi ilanı aşağıda bölüme ekliyoruz.

RESMİ İLAN BURADA
DİĞER MEMUR ALIM İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim