Resmi Gazete' de yayımlanan kararla birlike binlerce kişiyi ilgilendiren müjdeli haber kamuoyuna yansımıştı. Personel alım ilanı yayımlaması istenen Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesi hakkında bir kadro ihdasi gündeme yansıdı. 8499 kişilik memur alımı için kadro ihdası verilen Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) merakla kaç alım yapacağı yönünde konuşuluyordu. Özellikle sosyal medyada DİB bünyesine sağlanan 8499 kişilik kadro ihdası, DİB memur alımı ne zaman yapılacak sorularının sorulmasına neden olurken, bir yandan da alım yapılacak kadrolar merak edilmekteydi. Yürütülmesi planlanan alımlara yönelik net kadro sayıları kamuoyuna aktarıldı ve 6100 memur alımı yapılacağı bilgisi verildi.

2019 yılında 6100 memur alımı yapılacak

Lise mezunu adayların da başvuru yapabileceği pozisyonlar olduğu görülen DİB 6100 memur alımına dair tüm kadro dağılımlarına ulaşmak için buraya TIKLAYINIZ. DİB tarafından yayımlanması beklenen memur alımında, tarihin netleşmesi merak edilen diğer konular arasında yer alıyor. DİB tarafından henüz bir açıklamanın yapılmış olmaması, adayların merakının artmasına neden oldu. Çok sayıda aday sitemiz isinolsa.com üzerindne ve mail yoluyla bize ulaşarak, DİB memur personel alımına yönelik tarihleri sordular. Bütçe onayı çıkan 8499 kadro ihdasının ardından bilindiği üzere 6100 memur alımı yapılacağı kesinleşmişti. Bu alımlardaki kadro dağılımı da belirginlik kazanmıştı. Yaptığımız daha önceki haberde DİB memur alımı hakkında kadro dağılımı konusunu gündeme taşımış, detayları ulaştırmıştık. DİB kadro dağılımına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Diyanet İşleri Başkanlığı 6100 memur alımının ne zaman yapılacağına yönelik kurum veya resmi bir makam tarafından açıklama yapılmış değil. Alımların yalnızca 2019 yılı içerisinde yapılacağı biliniyor. Bu alımlarda adayların taşıması gereken nitelikler, yayımlanacak ilan duyurusuyla birlikte netlik kazanacaktır. DİB tarafından memur alım ilanı yayımlandığı bildirim almak isterseniz mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS: Tıklayın

Android: Tıklayın

Editör: TE Bilisim