Dİyanet İşleri Başkanlığı ( DİB ) memur personel alım yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre, Dİyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak amaçlı Türkiye geneli bir çok ilde toplamda 61 kişilik boş kadro ile İl Müftü yardımcısı alımı yapacağını belirtmişti. Buna göre başvurularına 02 Nisan 2018 tarihinde başlayan adaylar için başvurularda son günlere gelindi. Söz konusu ilan için adaylardan bazı nitelikler aranmakta olup adayların bu nitelikleri taşımaları dahilinde başvuruları kabul edilecektir. Ayrıca 61 kişilik kadro ile sadece bayan adaylar alınacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Adayların başvuru yapabilmeleri için bazı nitelikleri taşımaları şarttır. Buna göre adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Hala Dİyanet İşleri Başkanlığında 657 sayılı devlet memurları kanununa göre görev yapıyor olmak, İl Müftü Yardımcılığı ünvaına müksebi bulunmamak, Bayan olmak,  Diyanet İşleri Başkanlığında Kur'an kursu öğreticisi, dengi veya üstü sayılan görevlerde 6 yıl görev yapmış olmak ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşıyan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Adaylar başvurularına 02 Nisan 2018 tarihinde başlamışlardı. Hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için başvurularda son günlere gelindi. Buna göre adaylar başvurularını en geç 13 Nisan 2018 tarihine kadar saat 16:30 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular DİBBYS programı üzerinden alınacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirler.