Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksiklik için bir duyuru yayımladı. Duyuruya göre Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında boş bulunan Genel İdari Hizmetler Sınıfında toplamda 768 kişilik boşluk ile Kurum içi naklen görevde yükselme sınavı duyurusu yayımladı.

Söz konusu duyuruya göre, Genel İdari Hizmetler Sınıfında, 138 Şube Müdürü Ünvanına, 400 Din Hizmetleri Uzmanı Sınıfında ve 230 Şef ünvanında olmak üzere toplamda 768 kişilik pozisyon ile görevde yükselme sınavı duyurusu yaptı.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İlgili sınava başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşıyor olmak, Halen 657 sayılı Devlet Memurları kanunun 4/A maddesi uyarınca Diyanet İşleri Başkanlığında çalışıyor olmak, Başvuru yapılacak ünvanda olmamak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68 inci maddesinin (B) bendi kapsamındaki kadrolara atanabilmek için söz konusu bentte belirtilen hizmet süresine sahip olmak ve görevde yükselmeye tabi kadrolar için Başkanlıkta atanabileceği kadronun alt görevlerinin birinde çalışmış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına 02 Temmuz 2018 tarihi saat 08:30 itibari ile başlayabilir ve en geç 16 Temmuz 2018 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını ilgili birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığımız DİBBYS üzerinden alınacaktır. Ayrıca yayımlanan sınav duyurusu hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantı sayesinde yapılan duyuruya ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim