KYK tarafından yapılan iş ilanı açıklamasında güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve kalorifer ateşçisi ve elektrik alanlarında çalışmak üzere3 bin personel alımının yapılacağı açıklandı. Başvuru yapmak isteyen adayların son başvuru tarihleri olan 27 Ağustos 2018 tarihine kadar İŞKUR il müdürlüklerinden bireysel olarak ya da İŞKUR remi internet adresinden elektronik bir şekilde başvurularını gerçekleştirilebilir. 

BAŞVURU ŞARTLARI VE BOŞ KONTEJANLAR 

Temizlik görevlisi olarak alınacak adaylarda aranan şartlar arasında en az ilköğretim mezunu olmak olarak belirlenmiştir. Temizlik görevlisi adı altında farklılık göstermek ile birlikte beraber erkek ve kadın adayların başvuru yapabileceği belirtildi. 

Güvenlik Görevlisi ihtiyacı için alınacak adaylardan istenilen şartlar da en az lise mezunu olmak, özel güvenlik kimlik kartına sahip olması, 2016 yılında yapılan KPSS sınavından en az 60 alması gerektiği belirtildi. 

Kalorifer ateşçisi alanına yapılacak olan alımlarda adayların en az lise mezunu MEB onaylı kalorifer ateşçisi belgesine sahip olması, kaloriferci için vardiyalı bir şekilde çalışma düzeni olması ve 2016 yılında yapılan KPSS sınavdan en az 60 puan alması olarak belirtilmiştir. 

Elektrikçi alım için adaylarda aranan şartlar; meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olmak ve MEB onaylı sertifikaya sahip olması gerekmektedir. 2016 yılında girilen KPSS sınavında ise en az 60 Puan alması gerekmektedir. 

Adaylar İŞKUR internet sitesinden arama bölümüne “Yükseköğretim Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu” yazarak iş ilanını bulup, başvuruda bulunabilirler.

Detaylı Bilgi İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim