Polis Memuru, Askeri Personel, kadrolu ve sözleşmeli personeller istihdam edilecek!

Kamu kurumlarına memur alım ilanları açıklandı. Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden açıklanan ilanlara göre polis, askeri personel, kadrolu ve sözleşmeli memur personelleri olmak üzere toplamda 12 Bin 500 alım devam ediyor. İşin olsa ekibi olarak alımlarda başvuru detayları aktarıyoruz. Başvuru yapacak olan adayların bilgisine sunuyoruz. 29 Eylül tarihi itibari ile hangi kurumlara alımlar yapılacak. Başvurularda genel şartlar neler?

GENEL ŞARTLAR;

Kamu kurumlarında kadrolu ya da sözleşmeli memur kadrolarına başvuru yapabilmek için 18 yaşını tamamlamış olmak gerekmektedir. Buna göre yaş şartına uyan adayların, eğitim düzeyinde son mezun olduğu öğrenim itibari ile lise, ön lisans ve lisans mezunu olmak, ilan detaylarında istenilen bu eğitim şartını taşımakla birlikte, Kamu Personeli Seçme Sınavı istenen ilanlar için yeterli puan almak gerekiyor. Sözleşmeli bilişim kadrolarındaki alımlarda daha kalifiyeli personel istihdam edilebilmesi için KPSS sınavına girmiş olmak şartı da istenilebilmektedir.

HANGİ KURUMLARA PERSONEL ALINACAK?

Yeni açıklanan alım ilanlarına göre EGM 10 Bin POMEM alımı yapacak. 1 Ekim tarihi ile başvurular başlayacak olan eğitim düzeyinde lisans ve ön lisans mezunu olan adayların başvuru yapabileceği alımlara başvurular e devlet üzerinden yapılabilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığından açıklanan 2 alım ilanına göre 55 personel alınacak. 60 KPSS puanı ile başvuru yapılabilecek olan alımlarda merkezi teşkilata din işleri yüksek kurulu uzman yardımcısı kadrosunda 25 kişi alınacak. Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı kadrosunda ise 30 kişi alınacak.

Askeri Personel alımlarında ise Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına uzman erbaş alımları yapılmakta. Belediyelere yapılacak olan alımlarda düşük KPSS puanı olan adaylara yönelik olarak başvuruları devam etmekte. Üniversitelere yapılacak olan kamu personeli alımlarında ise Boğaziçi üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi , Karadeniz Teknik Üniversitesi, belediyelere yapılacak olan alımlarda ise Ümraniye, Meriç, Sultangazi, Doğanhisar Belediyelerine sözleşmeli ya da kadrolu başvurular devam ediyor.

Tüm ilanlara erişmek için tıklayın

İŞİN OLSA