Devlet Kurumları bünyesi içerisinde açık pozisyonlar taraflarına görevlendirmek üzere devlet memur ve kamu işçisi alımı yapılacağı açıklandı. Devlet Personel Başkanlığı ile İŞKUR resmi internet siteleri üzerinden yayınlanan personel alım ilanlarına göre farklı kurumlarda boşalan pozisyonlar için kamu personeli alımı yapılacağı adaylar için belli şartlar ile kurumlara alınacağı açıklandı.

Kamu personeli için aranan memur pozisyonu için adayların; lise, önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği şartlar istenmiş olduğu açıklanmıtır. Kamu işçisi alımları için ise aranan şartlar başvurulacak pozisyonlara göre farklılık gösterse de mezuniyet bakımından bakılacak olursa en az ilk okul mezunu adayların başvurabileceği ilanların yayınlandığı görülebiliyor.

MEMUR VE KAMU İŞÇİCİSİ ALIMI YAPACAK KURUMLAR

Birbirinden farklı kurumların personel alımı yapacağını haberimizin üst kısmında açıklmaıştık. Bu kapsamda Sahil Güvenlik Komutanlığı ile birlikte Savunma Müşteşarlığı kurumları alım yapacağını açıkladı. Sağlık Kurumları bünyesine yapılacak alımlar için Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan işçi alım ilanı adaylar için yayınlanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı da yaptığı açıklama ile birlikte bir çok eğitim kurumunda görevlendirmek üzere personel alınacağını duyurdu.

ADAYLARDAN İSTENİLEN BAŞVURU KOŞULLARI

Birbirinden farklı pek çok kurum aramış olduğu özelliklerde personel alımı yapacağı için bir çok aday başvurularını yaparken başvuru yapacağı kurumun şartlarını iyi okuyarak olumsuz dönüt almamak için şartları uyduğu taktirde başvuru yapmaktadır. Fakat adaylardan genel olarak istenilen başvuru şartlarını sizler için derledik. Bu şartlar şu şekildedir; T.C vatandaşı olması, yaş şartlarını karşılamalı, kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir, askerlik ile ilgili hiç bir sorununun olmaması, herhangi bir sağlık probleminin olmadığına dahil belge, istisnayi durumlarda KPSS puan şartını sağlamış olması ve kurumların kendi bünyeleri için belirlediği tüm özel şartları sağlamış olması. Bu belirlenen genel şartlar adayların başvuru yapmalarını sağlamaktadır.

Başvuru yapmak istediğiniz kurumu İŞKUR üzerinden arama yaparak sistem üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim