Yayımlanan ilanlara göre bir çok kamu kurumu veya kamıu kuruluşu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda personel alımı yapmaktadır. Buna göre Devlet Kurumları kamuya, KPSS 50, KPSS 60 ve KPSS 55 puan ile memur personel alımı yapmaktadırlar. İşin Olsa.com olarak sizler için KPSS en az 50 puan ile alım yapan kamu kurumlarını bir araya derledik ve haberimizin devamından bu ilanlara ulaşabilirsiniz. Söz konusu olan ilanlara başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN GENEL OLARAK ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Devlet Kurumları düşük kpss puanı ile alım yaparken adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Belirtilen yaş aralığında olmak, ÖSYM tarafındna yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 50 puan almış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasındna olumlu sonuç alabilmek ve Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

ALIM YAPAN DEVLET KURUMLARI:

Düşük KPSS puanı ile alım yapan kamu kurumları, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Belediyeler ve Orman Genel Müdürlüğü KPSS en az 50 puan ile memur personel alımı yapmaktadırlar. Buna göre;

Orman Genel Müdürlüğü:Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere toplamda 72 kişilik boş kadro ile memur alımı yapmaktadır. Buna göre KPSS En az 50 puan ile 22 orman Muhafaza Memuru ve KPSS en az 70 puan ile Orman Mühendisi olmak üzere toplamda 72 kişi alacaktır. Adayların başvuru yapabilmeleri için 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde ve Lisans seviyesinde puan almış olmanız gerekemktedir. Daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Çobanlar Belediyesi: Çobanlar belediyesi farklı pozisyonlarda KPSS en az 55 puan ile memur personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre, Çobanlar Belediyesi bünyesine 21 kişilik boş kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu personel adayları alacak. Buna göre lise mezunu, 1 Memur, 3 Zabıta Memuru ve 3 İtfaiye eri alınacak. Ön Lisans mezunu, 3 İtfaiye eri, 3 Zabıta Memuru, 1 Tahsildar, 3 tekniker ve 1 Muhasebeci alınacak. Lisans Mezunu ise, 1 Mühendis, 1 Bilgisayar İşelteni, 1 Tahsildar alımı olmak üzere toplamda lise, ön lisans ve lisans mezunu 21 memur personel alımı yapılacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı : SSM bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 60 kişilik boş kadro ile  23 Proje Mühendisi, 28 Proje Asistanı ve 9 Yönetici asistanı alımı yapacak. Adayların bu ilana başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme SInavından en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim