Devlet Personel Başkanlığı tarafndan 19 Haziran 2017 tarihli yapılmış olan duyuruya göre Danıştay Başkanlığı bünyesine toplamda 85 memur personel alımı gerçekleştirecek. Danıştay Başkanlığı alım duyurusunu farklı iki duyuru şeklinde gerçekleştirmiştir. Her iki ilan içinde adaylar başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları şarttır. Ayrıca KPSS puan sırasına görede adaylar sınava tabii tutulacaktır. 

ALIM KADROLARI NELERDİR:

Danıştay Başkanlığı ilk duyurusunda 25 kişilik boş kadro ile 10 Hizmetli ve 15 Şoför alımı gerçekleştireceğini belirtmiş. Diğer bir duyuruda ise, Danıştay Başkanlığı bünyesinde bulunan zabıt katibi eksikliğini tamamlamak için 60 kişilik boş kadro ile Zabıt Katibi alımı yapacağını açıkladı.

UYGULAMALI VE SÖZLÜ SINAV YAPILACAK:

Danıştay Başkanlığı alım yapacak olduğu kadrolar için adaylara sözlü ve uygulamalı olarak sınav yapacak. Başvuru yapmış olan adaylar KPSS puan sıralamalarına göre, Zabıt katipliği kadrosu için kadro sayısının 20 katı kadar sayı içerisinde bulunmak ve 25 kişilik kadro için ise kadro sayısının 10 katı kadar aday sıralaması içerisinde bulunulması gerekmektedir. Adayların başvurusu onaylandıktan sonra sınava katılacak olan adaylar Danıştay Başkanlığı resmi internet sayfasında yapılacak olan duyurusu takip etmeleri gerekmektedir. Yapılacak duyuruda, sınava kimler girecek, ne zaman yapılacak, saat kaçta ve yeri belirtilecektir. 

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR:

Adayların başvuru yapabilmeleri için mutlaka, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, yapılacak olan arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilmek, 31 Aralık 2017 tarihi ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranmaktadır.

KADROLAR İÇİN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Zabıt katibi kadrosu için; Adaylar mutlaka 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KSSP93 ve Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almş olmak, Fakülte veya Yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesinden mezun olmak,  Diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak şartları aranır.

Şoför ve Hizmetli Kadrosu İçin; Adaylar en az lise ve dengi okul mezunu olmak ve şoför kadrosu için E sınıfı ehileyete sahip olmak şartları aranır.

BAŞVURULAR:

Başvurular 28 Haziran 2017 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 04 temmuz 2017 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular, Danıştay Başkanlığı resmi internet sitesinden indirilecek olan başvuru formu ile şahsen Danıştay Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı No: 149 (Eskişehir yolu 10. Km.) Çankaya/ANKARA adresine başvurabileceklerdir. Adaylar duyurular hakkında daha detaylı bilgi almak isterlerse, Zabıt Katipliği için Buraya ve Şoför ve Hizmetli kadroları için Buraya tıklayarak ilanlar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Editör: TE Bilisim