Geçtiğimiz günlerde Danıştay Başkanlığı tarafından hazırlanan ilan Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu ve kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 60 zabıt katibi alımı yapılacağı belirtildi.

Buna göre Danıştay Başkanlığı en az lise mezunu olmak üzere zabıt katibi alımı yapacak. Peki 60 kişilik zabıt katibi alımı ilanına kimler müracaat edebilir, aranacak olan şartlar nelerdir ve zabıt katibi alımı detayları nelerdir.

DETAYLAR

Alım Yapacak Kurum: Danıştay Başkanlığı 
Alınacak Pozisyon: Zabıt Katibi
Alınacak Personel: 60
Başvuru Tarihler: 28 Haziran - 4 Temmuz 2017

ARANACAK ŞARTLAR

Danıştay Başkanlığı yukarıda verilmiş detaylara göre toplam 60 en az lise mezunu zabıt katibi alımı yapacak. Peki zabıt katibi aranacak şartlar ve detaylar nelerdir.

Fakülte veya Yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesinden mezun olmak
Yapılacak uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak 3 dakika da 90 kelime ve üzeri yazı yazabilmek
2016-KPSS lisans ve 2016-KPSS ortaöğretim/önlisans sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

BAŞVURULAR

Yukarıda belirtilmiş olan şartlara sahip olan adaylar 60 kişilik zabıt katibi alımı ilanına başvuru yapabilir. Başvurular 28 Haziran 2017 tarihinde başlayacaktır. Peki adaylar nasıl başvuru yapabilir. Başvuru yapacak olan adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

İLAN VE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim