Mayıs ayında yayımlanmış olan ilana göre Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için alım yapacağını belirtmişti. Başvuruların mayıs ayı itibari ile başlamasının ardından artık başvurularda son günlere gelindi. Hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini bitirmemiş olan adaylar bir an önce başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakında detaylı bilgiye haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki İnfaz Koruma Memuru ( Gardiyan ) eksikliğini karşılamak amaçlı türkiye genelinde toplamda 6 bn 6681 kişilik boş kadro ile alım yapacak. Buna göre adaylardan bazı nitelikler aranmakta ve adayların bu nitelikleri taşımaları doğrultusunda başvuruları kabul edilecektir. Adaylardan 2016 yılında ait kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranack ve adayların KPSS puan sıralaması esas alınarak kadro sayısının on katı kadar aday giriş sınavına katılacaktır.

Buna göre adayların 2016 yılında yapılan Kamıu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları İçin KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları şarttır.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Ceza Ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü adaylardan genel olarak, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak Güvenlik Soruşturmasındsan olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgsi bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olmak.

Merkezi Sınavın ( 2016 KPSS ) yapıldığı yılında ocak ayı itibari ile 30 yaşını bitirmemiş olmak, Erkeklerde 170 cm, Bayanlarda 160 cm boyundan kısa olmamak, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak ve En az Lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Söz konusu ilan için başvurular 21 Mayıs 2018 tarihinde başlamıştı. ANcak artık başvurularda son güne gelindi ve adaylar en geç 11 Haziran 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, yapılacak olan sözlü sınav ve uygulamalı sınava, adalet komisyonu başkanlıklarından veya Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK-1 başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır. Adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlıkları dışında herhangi bir mercie yapılan başvuru kabul edilmeyecektir. Yine adalet komisyonu başkanlıklarına posta veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim