Adalet Bakanlığının memur alım duyuruları yavaş yavaş gelmektedir. Akşam üzeri Adalet bakanlığının 2500 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacağı duyuruldu. Accak Son dakika olarak Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliği için toplamda 3 bin 611 kişilik kadro ile memur alımı yapılacağı duyuruldu. Buna göre adaylar başvuru şartlarını ve başvuru tarihlerini merak etmeye başladılar. 

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 3 bin 611 kişilik kadro ile sözleşmeli kadrolara, 3.222  infaz ve koruma memuru,  89  büro personeli (ceza infaz kurumu katibi),  58  diğer sağlık personeli (sağlık memuru),   91   teknisyen,  75  destek personeli (şoför),  42  destek personeli (aşçı),  34  destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam  3.611  personel alımı yapılacağı belirlendi. Adaylar bu kadrolara yerleşebilmeleri için başvuru şartlarını taşımaları gerekmekte ve başvuru şartlarına göre sınavdan başarılı not almaları gerekmektedir.

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR:

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü alım yapacağı kadrolar içni adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç alabilecek, askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari le 18 yaşını doldurmuş olmak, Sınavı yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile İnfaz ve Koruma memurları için 30 yaşından gün almamış olmak ve diğer kadrolar için 35 yaşından gün almamış olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmak ve Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine başvuru yapacak adaylar, 13 Ekim 2017 tarihi ile 25 Ekim 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri  EK-1  başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır. İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim