Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personel alımı yapacağını belirtti. Yayımlanmış olan ilana göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 7 bin 467 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını belirtti. Adayların ilgili pozisyonlara başvuru yapabilmeleri için aranan şartları taşımaları zorunludur. Buna göre adaylardan 2016 yılında yapılan KPSS'den puan almış olmak şartı aranacaktır.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine toplamda 7 bin 467 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtti. Bun agöre alımlar farklı kadrolara yapılacak olup, alım kadroları şöyledir; 6 bin 681 İnfaz ve Koruma Memuru, 49 Biro Personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 185 teknisyen, 266 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 7.467 personel alımı yapılacaktır.

SÖZLÜ SINAV YAPILACAK?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü alımını yapacağı yukarıdkai pozisyonlar için adaylara sözlü sınav yapacak. Buna göre adayların kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumu esas alınarak çıkan sonuca göre kadro sayısını kat sayısı kadar aday sözlü sınava çağırılacaktır. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 29 Haziran 2018 tarihinde ilan edilecektir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü alım yapacağı kadrolar için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir ceza hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak,  Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olmak, İnfaz ve Koruma memuru pozisyonu için 30 yaşından ve diğer pozisyonlar için 35 yaşından büyük olmamak şartları aranmaktadır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü alımını yapacağı farklı pozisyonlar için bazı özel nitelikler aramaktadır. Buna göre adaylardan,

İnfaz ve Koruma Memuru :  Adaylardan bu pozisyon için, En Az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Erkek lerde 170cm ve bayanlarda 160 cm boyunda olmak, 18 yaşını tamamlamış ve Son başvuru tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak ve Boy ve Kilo ölçüm tablsouna göre Kilo ve Boyu uyumlu olmak.

Büro Personeli  ( Ceza İnfaz Kurumu Katipliği ): Fakülte veya Yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, Lise mezunu olanlardan daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla MEB tarafından onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak.

Destek Personeli ( Şoför ): En az lise veya dengi okul mezunu olmak, E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Diğer Sağlık Personeli ( Sağlık Memuru ) : Meslek Liselerinin Hemşirelik, Toplum Sağlığı veya Acil Tıp teknisyeni bölümlerinden veya bunlara denkliği olan Lisans veya Önlisans programlarından mezun olmuş olmak.

Teknisyen : Bu pozisyon için adaylardan en az meslek lisesi veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak ve Yetiştirileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye sahip olmak.

Destek Personeli ( Aşçı ve Kaloriferci ) : En az lise veya dengi okul mezunu olmak ve Halk Eğitim Müdürlükleri veya diğer resmî kurum ve kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 21 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 11 Haziran 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Söz konusu olan ilana başvurular, Adalet bakanlığı sitesinden temin edilecek Ek-1 başvuru formunu eksiksiz doldurarak, en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır. Ayrıca ilanın tam metnini incelemek isteyen adaylar aşağıdaki bağlantı sayesinde ilan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirler.

İlanın Tam Metni

Ayrıca Adalet bakanlığı memur alımı ilanlarını devamlı takip etmek için ve gelişen haberleri takip etmek için İŞİN OLSA Mobil Uygulamasını indirerek anlık bildirim alabilirsiniz. İŞİN OLSA Mobil Uyguamasına Buradan Ulaşınız.

Editör: TE Bilisim