Çağrı Merkezi mezunlarının önü son birkaç senedir açılmış olarak gözükmektedir. Devlet Kurumları ve Özel Kuruluşlarda istihdam eden Çağrı Merkezi personellerine verilen rağbet çıkan kanun yasaları ile her geçen sene artmaktadır.

Bundan önceki zamanlarda firmaların 444'lü numalarda çalışan personel sayısını az tutması pek çok şikayetin yapılmasına sebebiyet vermiş ve telefonların geç açılması şikayetlerin mağduriyete dönüşmesine sebep olmuştur.

Çıkan kanun yasaları ile birlikte artık pek çok firma kendi bünyesinde daha fazla personel çalıştırmaya başladı. 2016 yılının ilk ataması olacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016/1 Merkezi Atama kapsamında Çağrı Merkezi personelleri alınacak ancak personelleri üzen bir haber var.

Çağrı Merkezi Personelleri Mağdur Olacak

Çağrı Merkezi personelleri açılacak olan kadrolara başvurmak için gün sayarken kötü bir haber geldi. Çünkü verilmiş olan kontenjanlara Çağrı Merkezi ile Büro Yönetimi mezunları beraber başvuracak. Büro Yönetimi mezunları oldukça şanslı çünkü 3179 kodu ile başvuru yapılacak pozisyon yeterli seviyede mevcut fakat Çağrı Merkezi mezunları sadece 3499 kodu ile 112 Çağrı Merkezine başvuru yapabiliyor. Üstelik 112 Çağrı Merkezine Büro Yönetimi de başvuru yapabiliyor.

Yani uzun süredir Çağrı Merkezinin önü açıldı derken 2016 yılının ilk atamasında adayların oldukça mağdur olduğu belirtilmektedir.
Editör: TE Bilisim