Yoğun ilgi gördüğü bilinen ve yaklaşık olarak 400 bin başvuru alan bedelli askerlik gelişmesine resmi olarak toplam başvuru sayısı 700 bine ulaşmış durumda. Yürütülen bedelli askerlik başvurularının yanı sıra, 21 günlük bedelli askerlik eğitimi hakkında detaylar da gündeme yansımıştı. Yaptığımız haberde bedelli askerlik eğitimlerini de gündeme taşımıştık. 21 günlük süre boyunca bedelli askerlik başvurusu yapan vatandaşların alacağı temel eğitimlere ve içeriklerine de dikkat çekmiştik. Yapılan açıklamalardan edindiğimiz bilgileri de bu doğrultuda sizlere aktarmaya çalışmıştık.

Başvurular sonlanıyor

Geçtiğimiz aylarda başvuruları başlatılan ve adaylara gerekli bilgilendirmeleri yapılan bedelli askerlik son başvuru tarihi 03 Kasım 2018 olarak aktarılmıştı. Bedelli askerlik başvuruları bazı askerlik şubeleri tarafından yoğunluğun önüne geçmek amacıyla 24 saat boyunca hizmet vererek alındı. İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Eskişehir gibi ilginin yoğun olduğu bazı illerde 24 saatlik başvuru hizmeti sağlandı.

Başvuru ücretleri ve başvurular

Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar ilgili başvuru ücretlerini yatırarak, askerlik şubeleri üzerinden bedelli askerlik son başvuru tarihi sonlanmadan başvurularını gerçekleştirebilirler. Bedelli askerlik başvuruları tarih sonlandıktan sonra tekrar uzatılmayaktır. İlgili adayların bu doğrultuda başvuru işlemlerini ve yatırılacak başvuru ücretini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

21 günlük bedelli askerlik temel eğitimi içerisinde vatandaşlara uygulanacak eğitimlerin detaylarına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz... Bedelli askerlik yapan vatandaşlara verilecek eğitimle alakalı düşüncelerinizi bekliyoruz. Yorum alanından bizlere düşüncelerinizi ulaştırabilirsiniz...