Emniyet Genel Müdürlüğü POMEM polis alımları için başvurular başlıyor. Bin kadın polis alımı yapılacak!

23. Dönem POMEM alımları için İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü 10 Bin polis alımı yapılacak. Devlet Personel Başkanlığından duyurulan ilanın ardından 1 Ekim tarihinde yani yarın başvurular başlayacak. Polis alımı başvurularında kadın adaylar için Bin (1000) kontenjan ayrıldı. Lisans ve Ön lisans mezunu bayan polis alımı ne kadar olacak!

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK;

Başvurular için 14 Ekim tarihi son gün olarak belirlendi. Buna göre Polis Akademisi resmi internet sitesi üzerinden e devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile başvuru yapılabilecek. Adaylar sonuçları yine polis akademisinin remi internet sitesinden öğrenebilecekler.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Başvurularda 100 Tl sınav ücreti için ödeme alınacak. Emniyet teşkilatı vazife malulü ile şehit olanların yakınlarından sınav ücreti alınmayacak. Adaylar için başvuru kılavuzunda belirtilen açıklamaları ve başvuru şartlarını inceleyebilirler. Buna göre KPSS puan şartı P3 puanı ile başvuru yapacaklar için 60, P93 puanı ile başvuru yapacaklar için 70 KPSS puanı istenilmektedir.

BAYAN POLİS ALIMI KONTENJANLARI;

Alımlarda bayan polis alımları için ayrılan kontenjanlar da belli oldu buna göre 10 Bin polis alımında Lisans ve Ön lisans mezunları başvuru yapabiliyorlar. Lisans mezunu 800 Kadın polis alımı yapılacak. Ön lisans mezunu ise 200 polis alımı yapılacak.

Başvurular için başvuru şartlarını inceleyebilirisiniz.

İŞİN OLSA