Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayınladığı duyurularla birlikte, toplamda 7 bin yeni personel alınacağı açıklandı. Farklı sayılarda, farklı özellikler ve başvuru koşullarıyla birlikte KPSS şartsız personel alacak olan 3 bakanlık, mevcuttaki boş alanlara yeni istihdam sağlamayı planlıyor.

Hangi Bakanlık Kaç Personel Alıyor?

3 farklı bakanlığın duyurularına baktığımız zaman, Sağlık Bakanlığı en fazla personel alımıyla dikkat çekiyor. Sağlık Bakanlığı 6 bin 825, Diyanet İşleri Başkanlığı 35, Kültür ve Turizm Bakanlığı ise; 142 personel alacağını duyurdu. Bununla birlikte, tüm bakanlıklar KPSS şartı aramaksızın personel alımı yapacağını açıkladı.

Başvurularda Aranan Şartlar Nelerdir?

Başvuracağınız bakanlık ve pozisyona göre değişik gösteren ilanlarda, en az lise mezunu olmakla birlikte; Ön Lisans ve Lisans mezunu olanlarında başvuru yapabileceği pozisyonlar bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyet i Vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, Kamu Hak Mahrumiyeti olmamak ve diğer tüm şartlara yayınlanan duyurularla ayrı ayrı ulaşabilirsiniz. Uzmanlık gerektiren alanlarda tercih yapacağınız zaman belge ibraz etme zorunluluğu bulunduğunu da söylemek gerekir.

İLANLARA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim