2019 yılı kamu kurumları memur alım süreçleri yavaş yavaş netlik kazanıyor. Resmi Gazete' de kurumların dolu boş kadrolarının yayımlanmasının ardından da bu süreç biraz daha açıklığa kavuşmuş oldu. Hala kadro sayıları açıklanmayan kurumlar var, bunların da kadro bilgileri yakın zaman içerisinde Resmi Gazete' den duyurulacaktır. Personel alımları konusunda önemli bir süreç daha yaşnıyor. Sağlık Bakanlığı' nın 2019 yılında 29 bin 600 personel alımı yapması planlanıyor. Personel alımı planlamasına dair kadro bilgilerine aşağıdan göz atabilirsiniz...

SAĞLIK BAKANLIĞI 29 BİN 600 PERSONEL ALIMI KADRO BİLGİLERİ

Yapım süreci tamamlanan ve artık hizmete başlayan şehir hastanelerinin, çok sayıda birimleri tam kapasiteyle hizmete başlamış durumda. Diğer birimlerin de tam kapasiteye geçmesiyle beraber, hastaneler bünyesinde ciddi bir personel açığı ortaya çıkıyor. Buradan bir sözleşmeli personel statüsünde alımlardan bahsetmek mümkün olacaktır. Ayrıca Sağlık Bakanlığı bünyesine de doğrudan bakanlık personeli alımı ve mesleki pozisyonlar üzerinden sağlıkçılar ve teknik personel alımları sağlanacaktır.

Psikolog, ebe, tekniker, ortopedi teknikeri, ilk ve acil yardım teknikerleri, biyomedikal mühendisler, diyaliz teknikerleri, anestezi uzmanları, ameliyathane teknikerleri, diş protez teknikerleri, hemşire yardımcıları, perfüzyonis, iş ve uğraşı terapistleri, diyetisyenler, dil ve konuşma terapistleri gibi çok sayıda kadro üzerinden personel alımları gündeme gelecektir. İlanın yayımlanma tarihi olarak isinolsa.com ekibinin hakim görüşü Haziran ayı olabileceği yönündedir. Elbette şuan net bir açıklama söz konusu değildir, yalnızca bizim düşüncemizdir. Netlik kazanılması durumunda Sağlık Bakanlığı 29 bin 600 personel alım süreci konusunda sizlere bilgilendirmeler sağlayacağız.

Editör: TE Bilisim