Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda bilindiği üzere on binlerce güvenlik görevlisi ve temizlik görevlisi personeli istihdam etmektedir. İŞKUR üzerinden Toplum Yararına Programı kapsamında yeni personel alımları gerçekleştirilmektedir. Buna göre MEB'in yeni güvenlik görevlisi ve temizlik personeli alınacağı belirtilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi pozisyonlarında istihdam etmek üzere toplam 60 bin personel görevlendirileceği duyuruldu. Peki alımlar yapıldı mı? Alımlar yapılmaya devam mı ediyor ve detaylar nedir.

60 BİN PERSONEL ALIMI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamasında göre toplam 60 bin personelin görevlendirileceği belirtildi. Buna göre toplam 60 bin kişilik personel alımı yapılacak. Alımların bir bölümü yapıldı ve halen İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) aracılığı ile yeni personel alımları yapılmaya devam ediyor.

İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) gerekli sorgulamalarını yapacak olan adaylar Milli Eğitim Bakanlığının geçici olarak personel alımı yaptığını görebilir. Buna göre temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi kadroları için personel alımları yapılmaktadır. İki kadro için toplam 60 bin kişilik personel alımı yapılacak ve alınan personeller Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ki okullarda görevlendirilecektir.

MEB OKULLARA PERSONEL İLANLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim