Katıldığı özel bir televizyon programında açıklamalar gerçekleştiren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, kamuya memur alım süreçlerinde FETÖ' nün oynadığı hain oyunlara dikkat çekerek, kendilerine çalışan kişileri kamuya aldıklarını aktardı. Açıklamasında AK Parti' nin bu konuda hiç kimse için böyle bir girişimde bulunmadığını ifade eden Bakan Gül, kamuya memur alım süreçlerinde çok önemli bir değişikliğe dikkat çekti.

Bakan Abdülhamit Gül açıklamasında " Milletin bağrından çıkan herkesi aldık. FETÖ'cüler sadece kendi adamlarını almışlardı. Hem de soruları çalarak yaptılar. AK Parti kimse arasında bu konuda ayrımcılık yapmadı. Yargı kimsenin tekelinde olacak bir şey değil. Yargı tuzdur ve bu tuzu herkes kullanır. Bu konuda en hassas kişi sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bazı eksikler var. Bu görev de bize ait. Yazılı sınavda puan çıtasını 70 puana çekmeyi planlıyoruz. Sözlü sınavda 1. Sınıf hakimlerimiz mülakat yapıyor. Hiçbir ideolojik yaklaşım biçimimiz yok. " ifadelerine yer verdi...

Milletin bağrından çıkan herkesi aldık

Adalet Bakanı Gül, FETÖ' nün kurumlara kendi hain planlarının ortakçılarını aldıklarını ifade ederek, AK Parti hükümetinin milletin bağrından çıkan herkesi kamuya aldığını ifade ederek; bir ayrımcılığın uygulanmadan hak ve hukuk gözeterek yürütüldüğü bildirdi. Açıklamasında FETÖ ile yürütülen mücadelenin ardından, kamuda örgütün ve hain ortakçılarının temizlendiğini, bundan sonraki alımlarda da bu baraj puanlarının yükseltilerek kamuya girişin daha sağlıklı hale getirileceğini aktardı.

Editör: TE Bilisim