Binlerce kişi tarafından merakla beklenen bekçi alımı sürecine dair müjdeli haberi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bütçe toplantıları sırasında verdi. Geçtiğimiz günler itibariyle Resmi Gazete' de kadro ihdası duyurulan Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine yönelik 10 bin kişilik alım için adayların meraklı bekleyişi söz konusuydu. Yürütülen bekçi alımları için süreçlerin çok yakında tamamlanacağını ve kamuoyuna aktarılacağını ifade eden Soylu, yeni alımların yapılacağının da müjdesini verdi. EGM bünyesinde görev yapan çarşı ve mahalle bekçilerinin etkin rol oynadığını ve buradaki alımlar için sayının 30 bine çıkarılacağını vurguladı.

Sosyal medyada büyük ilgi gördü

Kadro ihdasının yayımlanmasıyla beraber büyük ilgi gören bekçi alımına yönelik Süleyman Soylu tarafından müjdeli haberin aktarılması, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Binlerce kişi tarafından merakla beklenen alıma yönelik en az lise mezunu adayların da başvurabileceği bilgisi de bulunuyor. Buradan hareketle ilginin son derece fazla olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bazı adaylar tarafından uygulanan alım şartlarının iyileştirilmesi yönünde geri bildirimler ve isteklerde de bulunuluyor. Yaş şartlarının düzenlenmiş haliyle alımların yapıldığı bekçi alımına özellikle 10 bin alımın söz konusu olacağı bir ilanda yüzbinlerce kişinin başvuru yapacağı öngörülüyor.

Uygulanacak şartlar ve bilinmesi gerekenler

İlan en az lise mezunu adayların başvurabileceği şekilde yayımlanıyor dolayısıyla önlisans ve lisans mezunları da başvuru şartlarını taşımaları halinde başvurularını yapabilirler. Yayımlanacak duyuruyla adaylarda bazı fiziki şartlar, fiziki yeterlilik testlerine uygunluk aranmaktadır. Bu testlere yönelik parkur, sınav sürecinden başarıyla geçen adayların belli olmasının ardından ayrıca duyurulacaktır. Daha önceki parkurlara göz atmak için tıklayınız. İlana erkek adaylar başvurabilecek ve tüm sınavların ardından güvenlik soruşturmaları uygulanarak adayların yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim