Yayımlanan ilana göre Atom Enerjisi Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için alım yapıyor. ilan 2017 Aralık ayında yayımlanmış olup başvuruların devam etmesi ile birlikte artık sona ermektedir. Atom Enerjisi Kurumu bünyesindeki eksikliği gidermek için farklı kadrolarda toplamda 9 kişilik kadro ile Memur Personel Alımı yapacak. Buna göre başvuru şartlarını taşıyan adaylar, Atom Enerjisi Kurumu tarafından 22 Ocak 2018 ve 26 Ocak 2018 tarihlerinde yapılacak olan Uzman Yardımcılığı Giriş sınavına katılacaklardır. Adayların bu sınava katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Yabancı Dİl Sınavı puanlarına bakılacaktır.

Atom Enerjisi Kurumu bünyesine toplamda  9 kişilik boş kadro ile Nükleer Enerji Mühendisliği 2, Makine Mühendisliği 1, İnşaat Mühendisliği 2, Endüstri Mühendisliği 2 ve Hukuk alanında 2 kişilik kadro ile uzman yardımcısı alacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Atom Enerjisi Kurumu memur alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşından büyük olmamak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Yukarıdaki alımı yapılacak bölümlerin en az dörty ıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Adaylardan sınava girebilmeleri için, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Hukuk alanında KPSSP4 ve Diğer alanlarda KPSSP1 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Yabancı Dil Sınavından İngilizce veya Rusça veya Japonca dilinden en az C Seviyesinde puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Başvurular ilanın yayımlanması ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Adaylar başvurularını en geç 08 Ocak 2018 tarihine kadar “Türkiye Atom Enerjisi, Kurumu Mustafa Kemal Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı, No:192, 06510 Çankaya/ANKARA” adresine teslim etmeleri veya posta yolu ile ulaştırmaları gerekmektedir. Başvuru formunu ise http://www.taek.gov.tr  adresinden temin edebilirsiniz.İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak detaylı bilgi alabilirler.